Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S eftersøger blå finansiering af boligskat

Regeringen kan ikke bruge 32 milliarder på boligskat uden regning, mener S-formanden Mette Frederiksen.

Arkivfoto. Regeringen kan ikke bruge 32 milliarder på boligskat uden regning, mener S-formanden Mette Frederiksen.
Arkivfoto. Regeringen kan ikke bruge 32 milliarder på boligskat uden regning, mener S-formanden Mette Frederiksen.

Regeringen spiller ikke med åbne kort, når den vil lempe boligskatten med 32 milliarder kroner uden at forklare, hvordan den betaler regningen.

Det siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, før hun forhandler boligskat med regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale.

- Jeg kan ikke huske fortilfælde, hvor en regering har lagt en plan frem til 32 milliarder kroner uden at ville fortælle danskerne, hvem der skal betale for det, siger Mette Frederiksen.

- Er det husejerne i Sønderjylland? Er det lejerne? Hvem er det, som skal betale for dette?

Regeringen vil fastfryse grundskylden til 2020. Det giver ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd en gevinst på 22.000 kroner i Rudersdal Kommune nord for København, men kun 250 kroner i Tønder.

- Den største udfordring er, at regeringen gerne vil gøre noget ved grundskylden, men ikke vil fortælle, hvem der skal betale regningen, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet kræver, at boligejerne i rige kommuner betaler mere i boligskat end i fattige kommuner. Partiet tier, om boligskatten skal stige fra en værdi på tre eller seks millioner kroner, forklarer Mette Frederiksen.

- Hvor vi præcis skal lægge det såkaldte knæk, har vi ikke lagt os fast på endnu. Når vi skal lave en progressions-grænse, skal vi tage hensyn til, at der er stor forskel på priserne i landet, siger hun.

- Vi kommer til at indrette et boligskattesystem, som tager hensyn til, at der er forskel på boligpriserne i Ballerup, Hvidovre og Herlev og så i Nordjylland. Men det skal foregå på en rimelig måde, siger Socialdemokratiets formand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.