Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: DF skal stoppe Løkkes skattelettelser

DF har ret i, at der ikke er råd til lavere skat, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

Det er halsløs gerning at lave skattelettelser, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil forhandle til efteråret, når statskassen får milliardudgifter til flere flygtninge og familiesammenførte.

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen. Han håber, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, afviser skattelettelser, fordi velfærden presses af nedskæringer.

- Socialdemokratiet har længe opfordret regeringen til at droppe skattelettelser. Der er meget store flygtningeudgifter. Der er store besparelser i kernevelfærden på børne- og ældreområdet for de svageste grupper i kommunerne, siger Nicolai Wammen.

Dansk Folkeparti afviser skattelettelser, fordi Danmark ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal bruge 6,4 milliarder kroner mere før 2020 på 97.000 flere flygtninge og familiesammenførte.

- Hvis Dansk Folkeparti står ved udtalelserne, så er det en bombe under Lars Løkke Rasmussen og regeringens økonomiske politik. Skattelettelser er en del af regeringsgrundlaget, påpeger Socialdemokraternes politiske ordfører.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, har flere gange truet med at trække tæppet, hvis Løkke ikke sænker top- og bundskatten, når regeringen til efteråret forhandler skattereformen med blå blok.

Spørgsmål: Løkke siger, at han både kan lave skattelettelser og skabe velfærd. Tror du ikke på det?

- Pengene kan kun bruges én gang. Derfor er det et valg, om man sikrer velfærden, hvor der er store besparelser på institutioner, folkeskole og ældre, eller om man vil bruge pengene på skattelettelser, siger Nicolai Wammen.

Spørgsmål: Kan man ikke få råd til skattelettelser ved at stoppe indvandringen?

- Der er store flygtningeudgifter. Samtidig er kommunernes økonomi presset, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.