Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-borgmester håber Thorning begraver betalingsring

Herlevs Borgmester, Thomas Gyldal Petersen, håber stadig på, at regeringen vil droppe betalingsringen og finde andre måder at mindske trængslen på.

Herlevs socialdemokratiske borgmester Thomas Gyldal Petersen følger dagens pressemøde fra Statsministeriet.
Herlevs socialdemokratiske borgmester Thomas Gyldal Petersen følger dagens pressemøde fra Statsministeriet.

"Nå, lad os så høre, hvad hun har at sige."

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen sad klar på sit kontor for at se statsminister Helle Thorning-Schmidts ugentlige pressemøde. Tilbagelænet og spændt på at høre nyt om den betalingsring, som han sammen med flere andre S-borgmestre har kæmpet stærkt imod.

”Der er aldrig noget, der bliver, som man har planlagt. Så bliver det i dag, så bliver det i morgen og i morgen, så er det i overmorgen,” siger Thomas Gyldal Petersen som reaktion på Helle Thornings svar: først i morgen onsdag, kommer der en løsning.

Sammen med andre S-borgmestre i blandt andet Ishøj, Ballerup og Brøndby har han erklæret krig mod den betalingsring, som skal mindske trængslen i København. Derfor havde han set frem til pressemødet tirsdag.

”Vi havde da håbet på, at borgerne fra Herlev og København kunne få et svar. Jeg havde håbet på tryghed. Det her fylder rigtig meget for rigtig mange mennesker i og omkring København,” siger han.

Han tolker det dog positivt, at Helle Thorning-Schmidt ikke nævnte ordet 'betalingsring' på pressemødet.

”Hun sagde ikke ring, og det glæder mig. For det betyder vel, at der er andre løsninger i spil end en betalingsring, og det tror jeg er rigtig rigtig klogt. De løsninger vil jeg afvente med spænding, ” siger Thomas Gyldal Petersen, der anbefaler Helle Thorning-Schmidt at droppe projektet helt.

"Nu har SF og S gået hånd i hånd op på betalingsrings-ti-meter-vippen og vil springe ned i et bassin, som er tømt for vand. Hvis man står der og overvejer, om man skal springe ned i det sorte hul, eller gå sammen baglæns ned af trappen, så vil jeg anbefale det. Og det er det, jeg håber, at de vil sige i morgen," siger Thomas Gyldal Petersen og fortsættter:

”Den skærer jo et naturligt sammenhængende område over for folk, der tilfældigvis arbejder på den ene siden og bor på den anden side. Eller for folk, der bor på den ene side, spiller badminton på den anden side. De mennesker skal lægge deres liv om,” siger Thomas Gyldal Petersen.

Han mener dog, at der skal gøres noget ved trængslen i København.

”Hvis det nu viser sig, at vi får en afklaring i morgen med en ring, som alligevel ikke bliver til noget, ja, så er det da også værd at vente de sidste 24 timer på. Der er jo ingen af os, der er modstandere af at finde kloge løsninger på problemer. Men vi er modstandere af dumme løsninger, der gør problemerne større,” siger Herlevs borgmester.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.