Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-borgmester: Flygtningelandsbyer ødelægger integrationen

Borgmester Ole Bjørstorp er lodret imod sit partis flygtningelandsbyer. De skader integrationen, siger han.

Socialdemokraternes forslag om at indføre flygtningelandsbyer for at lette presset på kommunerne bliver mødt med skepsis i partiets eget kommunale bagland, skriver Politiken.

Blandt de kritiske røster er Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S). Han mener generelt, at flygtningelandsbyer er en dårlig idé.

- Jeg opfatter flygtningelandsbyer som en nødløsning, fordi man ikke vil bygge rigtige boliger. Jeg mener, det er forkert. Hvis man vil hjælpe kommunerne, må staten betale boliger. Den isolation her fører ikke til bedre integration, siger han til Ritzau.

Socialdemokraten ser trods alt flygtningelandsbyer som et godt alternativ til at "bo på gaden" eller helt at "blive afvist" ved grænsen. Men ifølge Ishøj-borgmesteren skader landsbyerne integrationen, og så er de ikke pengene værd, mener han.

Spørgsmål: Er det så slemt for integrationen, hvis man må arbejde uden for området?

- Integration er at komme ind i det sociale liv, der findes lokalt. I flygtningelandsbyer får man ikke den kontakt med samfundet, der er nødvendig. Heller ikke selv om man må arbejde udenfor. Flygtningelandsbyer vil være isolerede, og det er min frygt.

Spørgsmål: Synes du slet ikke, det er en hjælp, at staten vil betale flygtningelandsbyer?

- Al økonomisk hjælp er en hjælp. Men jeg har arbejdet med integration i 30-40 år, og jeg ved, det er en forudsætning, at man skal bringe folk sammen i stedet for at isolere dem, siger Ole Bjørstorp.

Han mener, at indhegning af flygtninge vækker dårlige associationer.

- Flygtningelandsbyer er noget, man laver i andre lande, hvor flygtninge kommer fra. Ikke i Danmark efter min mening, siger Ole Bjørstorp.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.