Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S beskylder Løkke for politisk dovenskab

Venstres leder Lars Løkke Rasmussen vil ikke ud med om partiet ønsker topskatten væk efter næste valg. Det er udtryk for "politisk dovenskab", mener Socialdemokraterne.

Socialdemokraterne kræver svar på, hvad Løkke vil med topskatten.
Socialdemokraterne kræver svar på, hvad Løkke vil med topskatten.

Socialdemokraterne lancerer et hårdt angreb på oppositionens leder Lars Løkke Rasmussen (V) op til afslutningsdebatten i Folketingssalen. I et debatindlæg i dagens Berlingske anklager partiets politiske ordfører Magnus Heunicke Venstre for aldrig at mene noget og for at gemme sig i den politiske debat.

I en anden artikel afkræver Liberal Alliance og de Konservative et klart svar fra Løkke, om han vil være med til at fjerne topskatten efter næste valg, men det vil Venstre ikke lægge sig fast på

Ifølge Magnus Heunicke er det hele et udtryk for "politisk dovenskab" fra Løkkes side.

»Jeg synes, det er et berettiget, at det krav kommer fra de partier, som Lars Løkke Rasmussen vil danne regering med. Når han ikke vil svare, er det udtryk for en helt bevidst strategi fra Venstre om, at holde Lars Løkke ude af rampelyset og ellers komme med så lidt som overhovedet muligt. Men jeg mener, vi er nået så langt hen i valgperioden, at den strategi ikke holder længere,« siger Magnus Heunicke, som under dagens afslutningsdebat vil forsøge at vriste svar ud af Venstre om deres planer efter valget.

Han mener, at der er gigantisk forskel på den skatteaftale, som regeringen lavede med borgerlige partier for et år siden og en afskaffelse af topskatten, som LA og Konservative kræver af Løkke, og som han ikke vil svare på, om han ønsker at gå med til.

"Vi har løftet nogle ganske almindelige mennesker ud af topskatten, men vi har ingen planer om at ændre på det princip, at det er de bredeste skuldre, der skal bærer de tungeste byrder. De hidtidige skattereformer under VKO er ren Robin Hood sammenlignet med en ren afskaffelse af topskatten," siger Magnus Heunicke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.