Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S anklager Støjberg for kovending i sag om kontanthjælpsloft

Kontanthjælpsmodtagere har haft tid til at finde en ny bolig, hvis de bliver skåret i ydelse ifølge regering.

København. Socialdemokratiet mener, at regeringen er ude i en stor kovending.

Kommentaren er rettet mod boligminister Inger Støjberg (V), som mandag sagde, at kontanthjælpsmodtagere har haft tid til at kigge sig om efter en ny bolig, hvis de bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

- I april sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen og socialminister Karen Ellemann, at de (kontanthjælpsmodtagere, red.) har penge nok til at bo i de boliger, de gør, der er ingen grund til at flytte.

- Nu siger regeringen, at de bare kunne være flyttet dengang. Det er en utrolig stor kovending fra regeringens side, og det undrer mig ret meget, siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S).

Ministeren kommenterede en ny rundspørge, som DR Nyheder har foretaget blandt flere af landets største almene boligselskaber.

Den viser, at 13 procent flere end normalt ikke har betalt deres husleje, efter at kontanthjælpsloftet trådte i kraft.

Man er kun på kontanthjælp, hvis man er vurderet egnet til at arbejde. Ellers skal man på eksempelvis førtidspension eller i et fleksjob, påpegede Støjberg.

225-timers-reglen indebærer, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde minimum 225 timer om året for at undgå, at deres ydelse bliver sat ned.

Det svarer til et deltidsarbejde på fem-seks timer om ugen.

Men det er ikke bare sådan lige at leve op til ifølge Socialdemokratiet.

- Så mange job på seks-syv timer om ugen, er der heller ikke. Der er tal, der viser, at hvis alle, der bliver ramt af 225-timers-reglen skulle få job, er der ikke job nok.

- Det andet er, at hvis man sender mennesker ud i landdistrikterne, er der ikke så mange arbejdspladser, som der er i byen, siger Leif Lahn Jensen.

Han vil dog ikke love, at Socialdemokratiet afskaffer loftet, hvis partiet vinder regeringsmagten, men det er ambitionen.

Leif Lahn Jensen vil stille udvalgsspørgsmål i sagen samt indkalde Inger Støjberg i samråd.

Også Enhedslisten savner svar på, hvor de ledige, billige boliger, som Støjberg omtaler, findes.

- Det er topmålet af arrogance, når Inger Støjberg siger, at kontanthjælpsmodtagerne har haft rigelig tid til at finde sig en billigere bolig, siger arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen (EL) i en skriftelig kommentar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.