Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S anklager Kristian Jensen for at skjule økonomisk råderum

Både S, SF og R anklager finansminister Kristian Jensen (V) for at skjule råderummet i statskassen.

Finansminister Kristian Jensen (V) under Doorstep i Finansministeriet om medielicensen, fredag den 16. marts 2018.
Finansminister Kristian Jensen (V) under Doorstep i Finansministeriet om medielicensen, fredag den 16. marts 2018.

København. Finansminister Kristian Jensen (V) skjuler, hvor mange penge der er tilbage i det økonomiske råderum efter regeringens aftaler de seneste måneder.

Sådan lyder kritikken fra Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, skriver Børsen tirsdag.

- Det er tydeligt, at Finansministeriet tilbageholder informationer, som man har regnet på, siger Benny Engelbrecht til Børsen.

Siden efteråret har Socialdemokratiet forsøgt at få at vide, hvor stort råderummet er. Blandt andet efter at regeringen har brugt penge på en erhvervspakke, der blev indgået i november.

Forsøget har dog været forgæves.

- Vi kan lave vores egne antagelser og beregninger. Men vi kan aldrig være sikre på, at vi rammer det rigtige, siger Benny Engelbrecht.

Finansordførerne fra SF og De Radikale, henholdsvis Lisbeth Bech Poulsen og Martin Lidegaard, bakker op om kritikken.

Finansministeren selv afviser dog.

Han mener, at kritikken er "fuldstændig skudt ved siden af".

Kristian Jensen mener i øvrigt, at det ikke var anderledes, da Socialdemokratiet havde finansministerposten.

Bent Greve, der er forsker ved institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, undrer sig over, at partierne ikke kan få oplyst råderummet.

- Hvis nogle partier beder om et opdateret tal, så vil man normalt give det. Så kan man sige, at der er nogle forbehold og usikkerheder, men normal kutyme er at give en opdatering, siger han til Børsen.

Avisen skriver, at Benny Engelbrecht overvejer at kalde ministeren i samråd.

Han lover samtidig, at man altid vil kunne få en opdatering af råderummet, hvis Socialdemokratiet overtager finansministerposten efter næste valg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.