Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S afviser snyd med 40.000 job

Socialdemokraterne mener ikke, at regeringen laver et skønmaleri af dansk økonomi og forsøger at snyde danskerne, når den proklamerer at have skabt 40.000 flere job i det private.

»Der er ingen af de her tal, der er hemmelige. Vi har påpeget fuldstændig korrekt, at der er kommet 40.000 flere i arbejde de seneste fire år.«

Sådan siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), efter det er kommet frem, at de 40.000 job i høj grad er deltids- og studiejob, og at den samlede arbejdstid i den private sektor faktisk er faldet.

Hos Venstre, de Konservative og Liberal Alliance har man gået ud fra, at regeringen mente fuldtidsjob, og kritikken er hård. De blå partier mener, regeringen forsøger at lave et skønmaleri af dansk økonomi og manipulere vælgerne, men det forstår Jesper Petersen ikke.

»Nej, jeg forstår faktisk ikke, de bliver overraskede, for det er ikke tal der på nogen måde er hemmelige. De opgøres både som fuldtidsstillinger og som antal beskæftigede. Det er rimelig basal viden også for finansordførere,« siger han.

Det er Jyllands-Posten, der har set nærmere på tallet 40.000 og den danske økonomi. Ifølge avisen er det samlede antal arbejdstimer i det private faldet med 0,25 procent fra 2011 til 2014. I samme periode har Danmarks vækstrate målt i BNP stort set været uændret.

Men Jesper Petersen fastholder, at dansk økonomi er i fremgang.

»Vi siger ikke, det går super godt, og at vi har set det sidste til krisen. Men vi siger med fuldstændig solid grund under fødderne, at det går klart fremad nu. Bare i februar måned blev der skabt over 4.000 flere private arbejdspladser. Og de tal lyver ikke,« siger han.

Finansordføreren er til gengæld dødtræt af, at de borgerlige, som han ser det, forsøger at tale dansk økonomi »ned i et stort hul«. Det er ikke gavnligt for økonomien, lyder det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.