Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S afviser lovbestemt minimumsløn

Det er arbejdsmarkedets parter, der bestemmer, hvad folk skal have i løn, og derfor skal politikerne ikke indføre en lovbestemt minimumsløn, lyder det fra Socialdemokraterne.

Socialdemokraterne afviser at indføre en lovbestemt minimumsløn, hvilket halvdelen af lønmodtagerne ellers efterlyser i en ny undersøgelse.

»Vi har en model i Danmark, hvor arbejdsmarkedets parter beskæftiger sig med at tilrettelægge løn- og arbejdsvilkår, og det har vi ikke tænkt os at lave om på. Den dag, arbejdsmarkedets parter står hånd i hånd og beder os om politisk at gøre det, er det en overvejelse værd, men indtil da vil vi ikke gøre det,« siger beskæftigelsesordfører Lennart Damsbo-Andersen (S).

En undersøgelse, som Center for Arbejdsmarkedsforskning (Carma) ved Aalborg Universitet har lavet for hovedorganisationerne LO og FTF, viser ifølge Information, at 51 procent mener, at politikerne bør vedtage en lov, som fastsætter en minimumsløn for hele arbejdsmarkedet.

Lennart Damsbo-Andersen mener, at resultatet kan tolkes på flere måder.

»Jeg tager det ligeså meget som et udtryk for, at borgerne siger, at de ikke vil acceptere, at folk underbetales - og de historier, vi hører den ene gang efter den anden om arbejdsgivere, der snyder og bedrager medarbejdere, er danskerne rigtig godt og grundigt trætte af«.

LO er enig med Socialdemokraterne i, at der ikke er behov for en lovbestemt minimumsløn.

»Spørgsmålet om løn er kernen i alle aftaler, og derfor er vi nødt til at have en grundig diskussion af fordele og ulemper. Jeg er absolut ikke tilhænger af, at vi skal lovregulere lønnen, men LOs medlemmer behøver selvfølgelig ikke altid at være enige med mig,« siger LO-formand Harald Børsting til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.