Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S afviser drastiske skridt i kampen for flere organdonorer

Socialdemokraterne afviser at tage skrappere midler i brug for at få flere danskere til at donere organer. I stedet vil partiet lade en handleplan fra i sommer have sit virke.

Danskerne er ikke vilde med at donere organer sammenlignet med andre borgere i EU, og det skal der gøres noget ved, mener både foreninger og politikere.

Men hos Socialdemokraterne afviser man, at der er brug for nye drastiske skridt, sådan som det efterspørges fra foreningen 7Liv, der arbejder på at bringe ventelisterne til organtransplantation ned. 7Liv ønsker blandt andet en nyrebank og regler om, at man aktivt skal sige nej til organdonation i stedet for, som det er i dag, at man aktivt skal sige ja.

»Men det er ikke de muligheder, der er valgt nu,« siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S).

»Vi tror, vi kan komme i mål med væsentligt flere organdonationer med den handlingsplan, der allerede er lavet,« tilføjer han.

Der har i forvejen været nedsat en arbejdsgruppe for at se på problemet, og i sommeren 2014 vedtog de fleste partier i Folketinget en handlingsplan, som blandt andet går ud på - via informationskampagner - at få flere til at tage stilling til, om de vil donere deres organer.

»Vi tror, vi af den vej kan få væsentligt flere til at registrere sig som organdonorer. Så vi har virkelig taget initiativ, og det skal så bare ud og virke. Det tror vi på, at det vil, og det tror nyreforeningen, hjerteforeningen og andre store foreninger også,« siger Flemming Møller Mortensen.

Hvis handleplanen, som er sat i værk hos Sundhedsstyrelsen, skulle vise sig ikke at have den ønskede effekt, er Flemming Møller Mortensen dog villig til at se på, om der skal gøres yderligere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.