Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Absurd at finansminister hiver pensionsalder frem igen

Ligegyldigt hvilket problem finansministeren ser, så er svaret en højere pensionsalder, mener S.

Arkivfoto: Finansminister Kristian Jensen
Arkivfoto: Finansminister Kristian Jensen

Finansminister Kristian Jensen (V) præsenterer torsdag en analyse fra Finansministeriet, som viser, at de 15-64-årige danskere arbejder mindre end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med.

Det koster Danmark velstand. Og dermed mulighed for at prioritere velfærden, lyder det fra finansministeren.

Men Kristian Jensens logik møder kritik fra Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht:

»Det er absurd, at finansministeren analyserer de 15-64-åriges arbejdsdeltagelse, hvorefter hans konklusion er, at man skal bede folk, der er ældre end 64 år, om at blive længere på arbejdsmarkedet.«

»Det vil jo på ingen som helst måde bidrage positivt til den statistik«, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

»Det er efterhånden sådan, at ligegyldigt hvilket problem finansministeren ser, så er svaret altid det samme. Nemlig en højere pensionsalder. Også selvom det rent sagligt overhovedet ikke hænger sammen.«

Kristian Jensen peger også på andre løsninger. Eksempelvis, at regeringen vil få folk på passiv forsørgelse ud på arbejdsmarkedet. Ser du helt generelt et problem - altså at vi skal øge danskernes arbejdstid samlet set?

»Det er fint at få folk i arbejde. Det er vi klar til at hjælpe med når som helst via vækstinitiativer og opkvalificering. Men det er for enøjet, at man finder den store pensionshammer frem, hver gang man ser et problem«, siger Benny Engelbrecht.

Han giver ikke meget for, at finansministeren siger, at målet for regeringen er at gøre Danmark rigere. Midlerne vil man så diskutere med de øvrige partier på Christiansborg.

Kristian Jensen afviser ikke, at det i stedet for en generelt højere pensionsalder eksempelvis kunne være incitamenter og frivillighed, der skal holde danskerne på arbejdsmarkedet.

»Vi vil gerne se, hvad finansministeren forestiller sig.«

»Men der er ikke noget, der forhindrer folk i at blive længere på arbejdsmarkedet, hvis de har lyst. Og der er også allerede forskellige incitamentsmodeller«, siger Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.