Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rufferi-anklaget politiker sygemelder sig og trækker sig fra valget

Per Zeidler, der er sat i forbindelse med sexarrangementer i forsamlingshus, trækker sig fra kommunalvalget.

Per Zeidler er sigtet for rufferi i sagen om arrangement af gangbangs. Foto: pressefoto Syddjurs Kommune/Google Streetview
Per Zeidler er sigtet for rufferi i sagen om arrangement af gangbangs. Foto: pressefoto Syddjurs Kommune/Google Streetview

Byrådsmedlem Per Zeidler fra Syddjurs Kommune stiller ikke op som kandidat for sin egen lokalliste, Social Liberal Borgerliste, ved det kommende kommunalvalg.

Ifølge Adresseavisen Syddjurs har Per Zeidler oplyst i en kortfattet pressemeddelelse, at han trækker sit kandidatur og sit parti.

Han har samtidig sygemeldt sig fra byrådsarbejdet.

»Har ikke flere kommentarer,« står der i pressemeddelelsen.

Per Zeidler er ifølge Ritzaus oplysninger en af to mænd, der er sigtet for rufferi i forbindelse med sexarrangementer i et tidligere forsamlingshus ved Vejle.

Han blev torsdag afsat som formand for kommunens udvalg for familie og institutioner af samme årsag.

Det skete, efter at Syddjurs' borgmester Claus Wistoft (V) havde opfordret lokalpolitikeren til at trække sig fra byrådet.

Claus Wistoft bekræfter, at Per Zeidler har sygemeldt sig.

»Det synes jeg lyder fornuftigt,« siger borgmesteren til Ritzau.

Århus Stiftstidende afslørede tidligere på ugen, hvordan Per Zeidler befandt sig ved et forsamlingshus i landsbyen Ammitsbøl, samtidig med at han skulle have været til byrådsmøde i Ebeltoft.

I lokalet fandt der angiveligt et sexorgie sted, hvor mænd mod betaling kunne have sex med to kvinder på henholdsvis 19 og 23 år.

Ifølge avisen - der var til stede uden for forsamlingshuset begge gange - gentog arrangementet sig 14 dage senere.

Selv om Zeidler trækker sit kandidatur ved kommunalvalget, vil hans navn dog stadig være at finde på stemmesedlerne.

Kandidatlisterne er for længst indleveret, og dermed risikerer han - mod sit eget ønske - at blive valgt, hvis tilstrækkeligt mange borgere stemmer på ham.

Der er dog enkelte smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. Blandt andet hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager.

Den ultimative måde at undgå valg på er at flytte fra kommunen.

Per Zeidler er tidligere medlem af Liberal Alliance, men forlod partiet for en måneds tid siden.

Det skete, efter det var kommet frem, at han havde ubetalte regninger hos lokale erhvervsdrivende, og at han havde været på ferie under de afsluttende budgetforhandlinger.

Per Zeidler har selv over for Århus Stiftstidende afvist at have noget med sexarrangementerne at gøre.

Det er ikke lykkedes Ritzau at få en kommentar fra Per Zeidler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.