Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rohde stiller op til Europa Parlamentet for Nordjylland

Opdateret: Venstremanden Jens Rohde stiller op som kandidat til Europa Parlamentet for partiet i Nordjylland. Nu skal Venstres hovedbestyrelse beslutte, om han også kan blive spidskandidat.

Jens Rohde (V) bliver nordjydernes kandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2014. Han har nemlig sagt ja til tilbuddet om opstilling for Venstre i Region Nordjylland.

- Han ringede til mig i aftes og bekræftede sit kandidatur. Jeg har kun en ting at sige: Jeg er en glad mand. At vi kan tiltrække en så stor kapacitet som Jens Rohde, det er flot, siger formand for Europaudvalget i Venstres nordjyske kreds, Hans Jørgen Dalum.

Dalum gav Jens Rohde tilbuddet lige før jul, efter at toppolitikeren var blevet vraget på Venstres landsmøde i november på grund af en kronik, han havde været med til at skrive i Berlingske. Kronikken skabte røre, fordi den ifølge Rohdes partifæller var lidt for EU-venlig med sine tanker om traktatændringer og en fælles EU-hær.

Den traditionelle kåring af spidskandidaten på landsmødet blev derfor aflyst og udskudt. 11. januar mødes Venstres hovedbestyrelse så for at fastsætte procedurerne for, hvordan en spidskandidat skal vælges fremover. Normalt foregår det ved, at kandidaten første vælges på landsmødet og derefter finder en kreds at stille op for, og derfor vil det vise sig, om Rohde kan blive spidskandidat.

Selvom Rohde med sit nordjyske kandidatur først har fundet sig en kreds, er det endnu ikke udelukket, at han kan blive spidskandidat. Det siger Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter.

- Venstres hovedbestyrelse skal på sit møde den 11. januar beslutte sig for, hvilken proces og procedure de ønsker for valget af spidskandidat for Venstre. Det eneste, man kan konkludere, er derfor, at processen bliver fastlagt den 11. januar, siger han.

Alt tyder vel på, at han nu bliver menig kandidat?

- Det kan jeg simpelthen ikke sige noget om. Vi skal have fundet 15 kandidater, som stiller op til Europa-Parlamentet. Jens bliver en af dem, siger Claus Søgaard-Richter.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.