Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rohde overvejer sin EU-fremtid

Venstres Jens Rohde har efter eget udsagn afvist flere tilbud om at genopstille til Folketinget og følere om mulige borgmesterposter. Nu er han gået i tænkeboks.

Jens Rohde på Venstres landsmøde i Odense Congress Center lørdag den 19.november 2011.
Jens Rohde på Venstres landsmøde i Odense Congress Center lørdag den 19.november 2011.

Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Jens Rohde, er ikke længere så sikker på, at han stiller op som partiets spidskandidat ved europarlamentsvalget i 2014.

I sidste måned blev den planlagte kåring af Rohde som Venstres spidskandidat udskudt et år, da han havde slået til lyd for omfattende EU-traktatændringer i en kronik i Berlingske. Rohde slog fast, at han også er kandidat om et år, og V-formand Lars Løkke Rasmussen sagde, at Rohde fortsat havde hans ”fulde opbakning”. Men nu er Jens Rohde gået i tænkeboks om sin fremtid, fortæller han til b.dk.

- Jeg går og tænker lidt over tingene. Der er time out, hvor man kan tænke sig lidt om, og jeg går rundt og gør mig mine overvejelser. Jeg har nogle ting at tænke over, og har ikke gjort tingene op med selv endnu, siger Jens Rohde, som først vil tage endelig stilling til sin fremtid efter nytår.

Ikke længere sikret post

Efter Venstres landsmøde i sidste måned stod det klart, at Rohde ikke længere var sikker på at blive EU-spidskandidat. Flere af partiets folketingsmedlemmer lagde ikke skjul på, at de helst så Rohde strippet for tillidsposter, og europarlamentariker Anne E. Jensen (V) pegede pludselig på partikollegaen Morten Løkkegaard som spidskandidat om halvandet år. Andre folketingsmedlemmer støtter fortsat Rohde.

- De ting, der har været, giver selvfølgelig anledning til noget overvejelse og noget refleksion. Og den refleksion holder jeg indtil videre for mig selv, siger Jens Rohde.

Han er ifølge sig selv blevet tilbudt at genopstille til Folketinget, men det afviser han.

- Det har jeg fået masser af tilbud om. Men jeg har jeg sagt nej, og det holder jeg fast i. Jeg synes stadig, at europapolitikken er vigtig og nødvendig at beskæftige sig med. Jeg meldte mig ind i Venstre på grund af Uffe Ellemann-Jensens europapolitik, på grund af partiets europapolitik, på grund af partiets EU-dna for 20 år siden. Det er stadigvæk en del af mit dna, siger Jens Rohde.

Hvad med at blive borgmester i en større dansk by. Kunne det være noget?

- Nej, det har jeg også haft følere ude på. Det er slet ikke i de retninger mine overvejelser går. Jeg tror, at det er klogt, at der løber lidt vand i åen, inden man begynder at træffe beslutninger om det ene eller det andet, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.