Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rohde langer ud efter Støjberg: Historieløst at kritisere JP

Venstres Europa-Parlamentsmedlem Jens Rohde kalder det »historieløst« og »frækt« at kritisere Jyllands-Posten for ikke at stå op for ytringsfriheden, som partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, gjorde torsdag.

Efter mødet om Løkkes Formandskab. Jens Rohde kommenterer. Venstre holder møde i Odense Congress Center om Lars Løkke Rasmussen og hans formandsskab. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2014)
Efter mødet om Løkkes Formandskab. Jens Rohde kommenterer. Venstre holder møde i Odense Congress Center om Lars Løkke Rasmussen og hans formandsskab. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2014)

Det er både »frækt« og »historieløst«, når Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), torsdag kritiserer Jyllands-Posten for at ikke ville genoptrykke tegningerne fra Charlie Hebdo.

Det skriver det ene af Venstres to Europa-Parlaments-medlemmer. Jens Rohde (V), på sin Facebook-profil.

»Vil gerne udtrykke min dybeste forståelse for JPs valg i situationen. Man behøver vel ikke at være samurai, og det er temmelig historieløst og en smule frækt at angribe JP for ikke at stå op for ytringsfriheden,« skriver han med slet skjul henvisning til sin kollegas kritik.

Han understreger videre, at Jyllands-Posten om nogen har kæmpet for ytringsfriheden, og at det i øvrigt ikke er politikernes opgave at blande sig i, hvordan medierne bruger deres ytringsfrihed.

»Intet medie i Danmark har trukket større læs på den bane end JP. Nøjagtig som vi politisk ikke skulle blande os i, om JP bragte tegningerne for ti år siden, skal vi heller ikke blande os i, om de undlader at gøre det i dag,« skriver han videre.

En stribe danske medier valgte torsdag at trykke tegninger fra Charlie Hebdo i sympati med satiremagasinet, der blev offer for et terrorangreb onsdag, hvor 12 mennesker blev skudt og dræbt. Jyllands-Posten undlod dog som et af få landsdækkende medier at trykke tegningerne, da det ifølge avisens chefredaktør, Jørn Mikkelsen, ville være »uansvarligt« med henblik på medarbejdernes sikkerhed.

»Sandheden er, at det for os ville være helt uansvarligt at trykke gamle eller nye profettegninger lige nu. Det vil mange ikke gerne indrømme. Det gør jeg, om end meget modstræbende. Jyllands-Posten har et ansvar for sig selv og sine medarbejdere,« forklarede han til jp.dk.

Dermed har avisen givet op, anførte Inger Støjberg.

»For mig har Jyllands-Posten siden Muhammedkrisen stået som et ikon for ytringsfriheden. Men det ser desværre ud som om, at Jyllands-Posten har givet lidt op i den kamp,« lød Venstres politiske ordfører til Berlingske Nyhedsbureau torsdag.

»Det virker ikke som om, at det er redaktionelle overvejelser, der har gjort, at Jyllands-Posten ikke trykker tegningerne i dag (torsdag, red.), men derimod truslen fra ekstremister,« fortsætter hun.

Det er ikke første gang, at Jens Rohde langer ud efter Inger Støjberg. Tilbage i november kritiserede han den politiske ordfører for at »score billige point på mennesker i nød« med henvisning til Inger Støjbergs stramme linje over for flygtninge og indvandrere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.