Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde støttepartier vil skrotte blå skattelettelser

SF og Enhedslisten er fuldstændig imod blå skattelettelser, siger Rune Lund (EL) og Lisbeth Bech Poulsen (SF).

»Dyre biler bliver billigere, og dem med de højeste indkomster får mest ud af beskæftigelsesfradraget,« siger Lisbeth Bech Poulsen. »Det vil vi have lavet om, for det er rigtig mange penge at bruge på dem, der i forvejen har mest. Og det er derfor penge, der ikke kan bruges på velfærd.«
»Dyre biler bliver billigere, og dem med de højeste indkomster får mest ud af beskæftigelsesfradraget,« siger Lisbeth Bech Poulsen. »Det vil vi have lavet om, for det er rigtig mange penge at bruge på dem, der i forvejen har mest. Og det er derfor penge, der ikke kan bruges på velfærd.«

SF og Enhedslisten vil forsøge at få fjernet Løkke-regeringens blå skattelettelser, hvis de skal støtte en socialdemokratisk regering med Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Det fastslår skatteordførerne Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (EL), inden regeringen tirsdag fremlægger sin skattereform.

»Dyre biler bliver billigere, og dem med de højeste indkomster får mest ud af beskæftigelsesfradraget,« siger Lisbeth Bech Poulsen.

»Det vil vi have lavet om, for det er rigtig mange penge at bruge på dem, der i forvejen har mest. Og det er derfor penge, der ikke kan bruges på velfærd.«

Rune Lund kalder skattereformen, som Politiken forleden beskrev, for "maskerede topskattelettelser", der øger uligheden.

»Vi vil rulle så meget tilbage som overhovedet muligt. Når regeringen vil gøre en BMW til 600.000 kroner 100.000 kroner billigere, mens en lille bil ikke får noget, er det frygteligt,« siger Rune Lund.

Han mener, at regeringen favoriserer personer, som tjener over en million kroner om året, ved at sløjfe loftet over beskæftigelsesfradraget.

»De vil virkelig tjene kassen, mens mennesker med små indkomster ikke vil få noget ud af det,« siger Rune Lund.

Modsat venstrefløjen vil De Radikale ligesom regeringen sænke top- og bundskatten.

»Vi vil lette skatten på arbejde. Det vil skabe flere job. Det er der brug for. Men vi er meget skeptiske over besparelser på SU og uddannelser,« siger skatteordfører Andreas Steenberg (R).

»Vi er også lodret imod skattelettelser på forbrug som biler,«

Regeringen vil delvis fremrykke dele af S-R-SF-regeringens skattereform fra 2012. Reformen sænker topskatten ved at hæve grænsen for, hvornår man rammes af skatten.

De Radikale vil hæve pensionsalderen førend aftalt. Men Andreas Steenberg erkender, at regeringen har opgivet at hæve pensionsalderen, fordi Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti blankt har afvist forslaget.

De Radikale vil også hæve grønne afgifter og punktafgifter, påpeger skatteordføreren.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.