Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde partier vil beskytte de danske jøder

Socialdemokraterne og SF er parate til at efterkomme danske jøders krav om en bedre beskyttelse efter sidste uges terrorangreb i Frankrig.

Sidste uges tragiske hændelser i Paris, hvor 17 mennesker mistede livet under to terrorangreb, får nu både Socialdemokraterne og SF til at forsikre det jødiske mindretal herhjemme om, at man er parat til at opgradere sikkerheden.

De hektiske dage i Paris kulminerede som bekendt med en gidseltagning i et kosher-supermarked i Frankrig, hvor fire jødiske borgere mistede livet. Noget lignende skal jøderne herhjemme ikke gå og frygte, siger Trine Bramsen (S), retsordfører hos Socialdemokraterne.

»Ingen i Danmark må føle sig utryg på grund af sin religion. Sikkerheden for det jødiske miljø skal være fuldstændig i orden, og det er indlysende, at vores politiindsats skal matche det behov, der måtte være,« siger ordføreren.

I tirsdagens Berlingske efterspørger Det Jødiske Samfund netop en øget beskyttelse i kølvandet på angrebene i Paris.

»Det jødiske samfund er en gruppe danske borgere, der er særligt udsatte, og vi har behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen,« siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund.

Og den melding forstår man godt hos SF, hvor retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) vil bede justitsministeren redegøre for sikkerhedssituationen.

»Jeg synes, det vil være et godt træk af justitsministeren at tage endnu en snak med jøderne for at få et overblik over de konkrete bekymringer. Jeg er overbevist om, at PET holder øje med udviklingen herhjemme og er det vurderingen, at der skal iværksættes noget ekstra, så står SF klar. Under alle omstændigheder vil jeg bede ministeren om en redegørelse for situationen,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Hos Socialdemokraterne påpeger Trine Bramsen, at indsatsen helst skal stå på to ben.

»Vi ved, at bekæmpelsen af de ekstremistiske holdninger bedst sker ved en tidlig og forebyggende indsats. Så det skal vi fortsætte med, samtidig med at sikkerhedsindsatsen skal være helt i top,« siger hun.

De franske myndigheder har i kølvandet på den seneste uges angreb sat 5.000 ekstra betjente ind for at styrke sikkerheden omkring landets mange jødiske institutioner og bygninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.