Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde partier: Støjberg må forklare om voldelig asylchef

S og EL vil trække Støjberg i folketingssalen for at svare på, hvordan sag om voldelig asylchef kunne opstå.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) må forklare, hvordan det kan ske, at lederen på Næstved Asylcenter ifølge dagbladet Informations kilder udøvede fysisk og psykisk vold mod beboerne.
Integrationsminister Inger Støjberg (V) må forklare, hvordan det kan ske, at lederen på Næstved Asylcenter ifølge dagbladet Informations kilder udøvede fysisk og psykisk vold mod beboerne.

København: Integrationsminister Inger Støjberg (V) må forklare, hvordan det kan ske, at lederen på Næstved Asylcenter ifølge dagbladet Informations kilder udøvede fysisk og psykisk vold mod beboerne.

Det kræver Socialdemokratiet og Enhedslisten, som vil indkalde til et møde med ministeren for at få svar.

- Jeg vil straks tage denne sag op med Inger Støjberg. Ministeren må øjeblikkeligt reagere, siger Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

- Vi har besluttet os for at trække den ansvarlige minister ind i salen (folketingssalen, red.) og gå det igennem med en tættekam fra ende til anden, siger indfødsretsordfører hos Socialdemokratiet Mattias Tesfaye.

Det er flere kilder, der til Information har berettet om lederen. Han er herefter blevet fritstillet og fratræder sin stilling 1. juni.

I alt 12 beboere fortæller, at lederen kom med trusler mod asylansøgere, hvis han var utilfreds med deres opførsel.

Yderligere foretog lederen og to af hans medarbejdere ifølge avisen i sidste uge en magtanvendelse på asylcentret. Episoden er blevet filmet, og på videoen kan man se en syrisk asylansøger blive lagt i benlås og få trykket sit ansigt ned mod jorden.

Lederen blev i 2014 dømt for vold mod to børn på et behandlingssted.

- Hvis bare halvdelen af den her artikel er sand, er det her en kæmpe skamplet på Danmark og dansk asylpolitik, siger Mattias Tesfaye.

- Det er uhyrligt, at et asylcenter i Danmark kan blive drevet på den her måde. Det her burde simpelthen ikke kunne ske, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Inger Støjberg besøgte centeret sidste måned for at vise det frem for sin norske ministerkollega. I den forbindelse kaldte hun ifølge TV 2 Øst stedet for "en meget velfungerende lejr" med "rigtig godt styr på tingene".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.