Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde partier revser DI-direktør

Dansk Industris pres for et nyt reformmaraton får hårde ord med på vejen fra S, SF og Enhedslisten.

Pia Olsen Dyhr, SF. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Pia Olsen Dyhr, SF. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)

Det bliver under ingen omstændigheder med opbakning fra Folketingets røde partier, hvis regeringen lytter til opfordringen fra Dansk Industri om endnu en omgang reformer, der øger arbejdsudbuddet med 125.000 personer.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, er fortørnet over meldingen fra Dansk Industri og forslagene om blandt andet at hæve pensionsalderen hurtigere end planlagt samt at reformere førtidspensionen for i stedet at afskaffe topskatten.

«Dansk Industri lever i fortiden med det her evige fokus på erhvervslivets rammevilkår og troen på, at den eneste løsning på krisen er at udvide arbejdsudbuddet i en tid, hvor der er arbejdsløshed. Det er gammeldags og nærmest ubegavet, hvis jeg skal sige det ærligt,« siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer:

«Dansk Industri glemmer, hvad der har gjort Danmark succesrigt. Nemlig et godt sikkerhedsnet, et fleksibelt arbejdsmarked, et stærkt velfærdssamfund og et godt uddannelsessystem. Det kræver jo, at folk – også de højtlønnede – betaler en høj skat«.

Hos Socialdemokraterne siger finansordfører Benny Engelbrecht, at han «godt kan forstå, at Dansk Industri føler sig tvunget til at presse på, når regeringen skubber alle store beslutninger foran sig«.

Men de konkrete forslag fra erhvervsorganisationen støtter han ikke.

«De værktøjer, de anviser, er alt for voldsomme og vil øge uligheden ganske markant, hvilket vil være ødelæggende for sammenhængskraften i Danmark,« siger Engelbrecht.

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, påpeger, at der over de seneste år er gennemført talrige reformer, men at væksten stadig er meget lav.

«Alligevel vil man så åbenbart gøre mere af det, der ikke har virket. Den her udmelding fra Dansk Industri viser, at alle de her reformer er et tog, der aldrig stopper. Det er en klassekamp fra oven, som vil ramme dem, der har det svært og gavne dem, der tjener mest og dermed ændre det Danmark, vi har bygget op over 100 år,« siger Dragsted.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.