Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde Kors: Flygtninge skal sendes til kommuner med job

Flygtninge skal placeres der, hvor deres erhvervserfaring efterspørges, mener Røde Kors.

København: Det er ifølge Røde Kors en "fremragende" idé, at Kommunernes Landsforening (KL) vil placere flygtninge i de kommuner, der efterspørger folk med deres erhvervserfaring og uddannelse.

- Jeg er stærkt begejstret over KL's forslag om at placere flygtninge strategisk. Det afgørende for, at integrationen lykkes, er, at man får et job og en introduktion til det danske samfund, gerne af frivillige, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, til Ritzau.

KL vil for eksempel bosætte en syrisk kvinde med en uddannelse som tandlæge i en kommune, der har mangel på tandlæger, så snart hun har fået sin opholdstilladelse. Det skriver Berlingske.

- Vi skal placere flygtninge, hvor der er job, i stedet for at placere dem der, hvor en matematisk model har sagt, at man skal sende dem hen, siger Anders Ladekarl.

- Vi skal undgå, at flygtninge bliver isoleret. Det er den slags, der skader integrationen. Jeg føler mig overbevist om, at hvis man er fast inventar på arbejdsmarkedet, så får man hurtigere flygtninge integreret.

Forslaget er ét af en række forslag fra Kommunernes Landsforening forud for de snarlige trepartsforhandlinger, hvor integration bliver et afgørende tema.

Det er i dag Udlændingestyrelsen, der afgør, i hvilken kommune en flygtning skal bosættes.

Blandt andet sproglig og kulturel baggrund, familiemæssig tilknytning og uddannelse spiller ind.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.