Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rød blok trækker fra blå efter forhandlingskaos

Var der valg nu, ville der være et klart flertal bag Mette Frederiksen som statsminister, viser ny måling.

Arkivfoto. Var der valg nu, ville der være et klart flertal bag Mette Frederiksen som statsminister, viser ny måling.
Arkivfoto. Var der valg nu, ville der være et klart flertal bag Mette Frederiksen som statsminister, viser ny måling.

I årets første meningsmåling fra Voxmeter ligger rød blok til 52,4 procent af stemmerne, mens blå blok får opbakning fra 46,9 procent. Dermed er rød blok styrket, hvis man sammenligner med målinger foretaget før jul.

Perioden op til juleferien var præget af et forhandlingsforløb, som Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, betegnede som vildt, dramatisk og uhørt.

Og det ser ikke ud til, at vælgerne belønner regeringspartierne og Dansk Folkeparti for balladen, hvor Liberal Alliance truede med at stemme mod regeringens egen finanslov, med mindre der også blev aftalt skattelettelser.

Mens Dansk Folkeparti til gengæld stillede krav om intet mindre end et paradigmeskift i udlændingepolitikken som betingelse for at lette skatten.

Både Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance får en lavere vælgertilslutning i den aktuelle måling, der er foretaget i årets første uge blandt 1035 repræsentativt udvalgte vælgere, end de gjorde i en tilsvarende måling for en måned siden.

Mens Venstre ligger uændret til 19,1 procent af stemmerne.

Samtlige røde partier er til gengæld gået frem, hvis man sammenligner med målingen for en måned siden.

Den statistiske usikkerhed på opgørelsen på blokke er 3,0 procent.

Målingen kommer, samtidig med at det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget, viser den højeste vælgeropbakning til Socialdemokratiet i seks år.

Ifølge snittet vil 29,1 procent af vælgerne nu sætte kryds ved Socialdemokratiet. Det er det højeste niveau i meningsmålingerne for partiet siden april 2011.

Ifølge valgforsker Kasper Møller Hansen fremstår Mette Frederiksen som en kompetent leder, der dygtigt har fået sat en kile ind mellem Dansk Folkeparti og regeringen om skattelettelser.

»Vælgerne mener, stabilitet er centralt. Og det har der ikke lige været meget af, når man kigger over på blå blok,« siger Kasper Møller Hansen til Altinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.