Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Rød blok størst siden valget

I denne uge har forskellen mellem rød og blå blok været på sit højeste siden valget i Berlingskes Barometer.

Rød blok med Mette Frederiksen (S) i spidsen lægger afstand til Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af blå blok i meningsmålingerne.
Rød blok med Mette Frederiksen (S) i spidsen lægger afstand til Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af blå blok i meningsmålingerne.

Rød blok stiger i meningsmålingerne, mens blå bloks popularitet samlet set daler.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds meningsmålinger.

I løbet af ugen har rød blok været oppe på 51,8 procent i Barometeret. Det er den største tilslutning i meningsmålingerne siden valget i juni sidste år. I dag ligger de røde partier til en samlet tilslutning på 51,6 procent.

Og fremgangen gælder næsten over hele den røde linje. Kun en enkelt parti, SF, er ikke gået signifikant frem siden valget. Folkesocialisterne er dog heller ikke gået signifikant tilbage, men ligger på niveau med valgresultatet: 4,3 procent i dag, 4,2 procent ved valget.

I blå blok, der samlet ligger til 48,4 procent, er det Venstre og især Dansk Folkeparti, vælgerne flygter fra i meningsmålingerne. Dansk Folkeparti ligger i dag hele 4,3 procentpoint under valgresultatet i Berlingskes Barometer. I kølvandet på sagen om Messerschmidt og de misbrugte EU-støttekroner - og efter Nye Borgerliges fremkomst - er det kun gået en vej for Dansk Folkeparti, og det er ned.

Nedad går det også for blå blok samlet i Barometeret - dog ikke i samme hast som for Dansk Folkeparti.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.