Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rød blok kræver svar på landbrugspakkes klimapåvirkning

Klimaminister Lars Christian Lilleholt skal onsdag i samråd for at redegøre for landbrugspakkens indvirkning.

Debatten om landbrugspakken er næppe gået mange næser forbi. Men den har hidtil handlet om indvirkningen på miljøet, og nu er der brug for at tale mere specifikt om, hvad klimaeffekterne er.

Derfor har samtlige røde partier kaldt energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i samråd onsdag, hvor han skal redegøre for effekterne.

- Regeringen lægger op til, at der skal være flere svin i det danske landbrug, men det er ikke med i beregningerne, der skal sikre, at pakken er klimaneutral.

- De ignorer konsekvenserne af, hvis der kommer flere svin. Så bliver der forurenet mere, og det skal der naturligvis være flere kompenserende miljøtiltag, der kan veje op for, siger Andreas Steenberg, der er klimaordfører for De Radikale.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har garanteret, at regeringen med den kommende naturpakke vil sikre en mindre kvælstofudledning. Men foreløbigt ved man ikke, hvordan landbrugspakken påvirker klimaet, lyder kritikken fra rød blok.

En række forskere har kritiseret de regnemetoder, der blev brugt i landbrugspakken. Rød blok samt De Konservative beskyldte daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) for at pynte på tallene i forhold til pakkens påvirkning af miljøet.

Og det samme kan være tilfældet over for klimaet, mener rød blok.

- Jeg hæfter mig særligt ved, at man har fremstillet det som om, at det ikke har en effekt på klimaet. Det kan man kun komme frem til, hvis man medregner nogle positive effekter, som ikke har noget med pakken at gøre.

- Det er præcis den samme diskussion, som vi havde med kvælstof. Derfor handler det om at få det afdækket. Når regeringens egen styrelse selv var opmærksom på, at her fremstillede man det lidt for rosenrødt, er det en god indikation, siger klimaordfører Jens Joel (S).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.