Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rød blok bevarer flertal i Region Midtjylland

Stemmetal fra Region Midtjylland peger på, at socialdemokraten Anders Kühnau afløser Bent Hansen som formand.

København. Det kunne meget vel blive socialdemokraten Anders Kühnau, der afløser partifællen Bent Hansen som formand for Region Midtjylland.

Den 36-årige projektchef i Aarhus Kommune har som sit partis spidskandidat ganske vist ikke formået at hæve socialdemokraternes stemmeandel, der falder til 33,8 procent.

Det betyder, at man de kommende fire år har et mandat mindre at gøre med, nemlig 15.

Men med hjælp fra de partier, som man er gået i valgforbund med, kan rød blok mønstre 22 af de 41 mandater.

Venstre bevarer sine 15 mandater, mens Konservative og Radikale hver mister ét mandat.

Omvendt debuterer Alternativet med et enkelt mandat i regionsrådet, ligesom Kristendemokraterne kommer ind med et enkelt mandat.

Og så bliver Psykiatrilisten også repræsenteret i den kommende periode.

Lokallisten er stiftet af utilfredse ansatte fra Risskov Psykiatriske Hospital, der vil arbejde for bedre forhold for de psykiatriske patienter.

Listen fik 20.254 stemmer, svarende til 2,8 procent. Det er mere, end hvad Liberal Alliance, der bevarer sit ene mandat, opnåede.

69-årige Bent Hansen meddelte i januar, at han ville stoppe efter 35 år i ledende politiske stillinger.

Han er formand for Danske Regioner, som nu finde hans afløser.

Indtil videre peger valgresultaterne på, at det bliver en socialdemokratisk kvinde, og at hun enten hedder Ulla Astman eller Sophie Hæstorp Andersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.