Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rod i Danmarks klimastøtte til ulande får kritik

Penge tælles som både klimastøtte og ulandsbistand, viser rapport. Ulandsorganisationer kræver nye regler.

Arkivfoto: Der er store problemer og fejl i registreringen af den økonomiske støtte, Danmark giver til at hjælpe ulande med at reducere CO2-udslip og tilpasse sig klimaforandringerne.
Arkivfoto: Der er store problemer og fejl i registreringen af den økonomiske støtte, Danmark giver til at hjælpe ulande med at reducere CO2-udslip og tilpasse sig klimaforandringerne.

Der er store problemer og fejl i registreringen af den økonomiske støtte, Danmark giver til at hjælpe ulande med at reducere CO2-udslip og tilpasse sig klimaforandringerne.

Det viser en rapport finansieret af ulandsorganisationerne Folkekirkens Nødhjælp, Care Danmark og Oxfam Ibis, oplyser de i en pressemeddelelse.

Organisationerne finder det stærkt kritisabelt, at Danmark blandt andet tæller støtten dobbelt, så den både regnes som klimastøtte og ulandsbistand.

Ifølge rapporten er der ikke tale om bevidst snyd. Men der er brug for, at reglerne laves om, mener ulandsorganisationerne.

»Dansk klimastøtte er udsat for talgymnastik og røgslør,« udtaler Folkekirkens Nødhjælps klimarådgiver, Mattias Söderberg, i pressemeddelelsen om rapporten.

»Det er menneskers fremtid og overlevelse, det handler om.«

»Derfor er det ikke i orden, at Danmark, når der er topmøder, lover at hjælpe og derefter ender med - formentlig ufrivilligt - at snyde på vægten på grund af et uigennemskueligt og knudret system.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.