Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

(ritzau) Løkke vil sende flygtninge i arbejde med trepart

Både politikere, fagbevægelse og arbejdsgivere vil have flygtninge i arbejde. Nu skal der handling bag ordene.

København: Kommer du til Danmark, skal du arbejde.

Det var ganske vist den forhenværende socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt, der sidste år rullede en landsdækkende kampagne under det slogan ud, men hendes efterfølger, Lars Løkke Rasmussen (V) er enig, lader han forstå i sin nytårstale.

Her slår han fast, at de trepartsforhandlinger - altså mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere - som han har varslet i sit regeringsgrundlag, skal handle om at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

- Jeg er glad for, at danske fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer klart har sagt, at de deler regeringens ambition om, at vi skal blive markant bedre til at få flygtninge med i arbejdsfællesskabet, siger Løkke.

- Nu skal vi sætte handling bag ordene. Det bliver det første, vi tager fat på i trepartsdrøftelserne i det nye år.

- På samme måde vil regeringen invitere kommunerne til en dialog om, hvordan vi i fællesskab letter den enorme opgave, de står med.

- Kommunerne skal modtage flere flygtninge og familiesammenførte end i mange år. Vi skal blive bedre til at integrere dem, der kommer, lyder det fra statsministeren.

Han mener, at konsekvensen af manglende integration vil blive, at der ikke vil være penge til velfærd og skattelettelser.

- Vi risikerer, at de penge forsvinder til stigende udgifter til flygtninge. Det må ikke ske, siger Løkke.

Ifølge Helle Ib, der er politisk kommentator ved dagbladet Børsen, efterlader talen ingen tvivl om, at integrationen af flygtninge på arbejdsmarkedet kommer til at fylde meget.

- Hele signalet i Løkkes tale er, at den stramme udlændingepolitik skal fortsætte, og man skal begrænse antallet der kommer hertil. Men den anden side af det - integrationen - den skal have fuld skrue, siger hun.

LO, der repræsenterer lønmodtagersiden i en trepartsdrøftelse, er med på at finde løsninger, der kan hjælpe flygtninge i job.

- Men vi skal samtidig huske, at andre grupper på kanten af arbejdsmarkedet, herunder dagpengemodtagere og mennesker, der er faldet ud af dagpengesystemet, kommer i job, siger LO-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.