Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ritt: Der skal gøres mere for dagpengemodtagerne

Tidligere S-minister Ritt Bjerregaard melder sig nu i koret af Socialdemokrater, der mener, at regeringen bør gøre yderligere, for at sikre udfaldstruede dagpengemodtagere.

Det var godt tænkt, da regeringen vedtog sine to akutpakker, men som tingene har udviklet sig, er der behov for yderligere skridt for at redde de mange dagpengemodtagere, der står til at miste deres forsørgelsesgrundlag.

Det siger tidligere minister, EU-kommissær og overborgmester i København, Ritt Bjerregaard.

- Jeg synes, man må sige, at det var absolut konstruktivt tænkt med akutpakken, hvor regeringen både involverer arbejdsgivere og arbejdstagere i nogle forpligtigelser. Det, synes jeg, var godt tænkt, men det er jo åbenlyst, at det ikke har været nok.

- Det var et godt forsøg, men når det så ikke var nok, så må man tænke igen, siger hun i dag til b.dk.

Dermed melder hun sig i flokken af socialdemokrater, der mener, at der skal gøres mere. Senest skriver trafikordfører Rasmus Prehn (S) i et debatindlæg i dagens Politiken, at det »virker oplagt i hvert fald at justere« kommunernes anlægsloft for at skabe job.

Selvom Ritt Bjerregaard ikke vil kommentere på nogle af de løsningsforslag, der har været oppe at vende i den offentlige debat som eksempelvis en halvering af genoptjeningsperioden, så nikker hun til Rasmus Prehns forslag.

- Jeg er bestemt enig i, at det er vigtigt at gøre noget, og det lyder bestemt som et konstruktivt forslag, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.