Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Riskær afviser parti: Man ville jo kunne se, at jeg stanghamrende lyver

Klaus Riskær Pedersen mener, han ville lyve for sig selv og vælgerne, hvis han stillede op for Kristendemokraterne. Derfor har den kontroversielle erhvervsmand takket nej til en opstilling for partiet og foreløbigt indstillet jagten på en plads i Folketinget.

Det bliver heller ikke for Kristendemokraterne, at Klaus Riskær Pedersen stiller op til Folketinget, skriver dr.dk.

Den bedrageridømte erhvervsmand har tidligere tilbudt sit kandidatur til Alternativet og de Konservative, men begge partier har takket nej til at opstille Riskær på stemmesedlen. Nu er det så Klaus Riskærs tur til at sige nej tak.

Torsdag aften tilbød Kristendemokraterne Klaus Riskær Pedersen at blive partiets folketingskandidat i Københavns Storkreds, men efter at have sovet et par gange på tilbuddet, har erhvervsmanden vurderet, at han ikke kan stå på mål for Kristendemokraternes politik.

»Det er noget, jeg har overvejet meget grundigt, men det har noget med troværdighed og anstændighed at gøre. Jeg kan simpelthen ikke stille op for Kristendemokraterne,« siger Klaus Riskær Pedersen i P3-programmet Alpha Omega og begrunder:

»Jeg er jo den, jeg er, og jeg er ret kendt for, hvordan jeg har levet. Jeg kan ikke skrive under på et stykke papir om, at jeg går imod fri abort, når jeg ikke gør det. Det er jo simpelthen utroværdigt. Og i TV kan man ikke lyve - man ville med det samme kunne se, at jeg stanghamrende lyver, hvis jeg siger, at jeg er imod fri abort. Vi deler simpelthen ikke samme menneskesyn,« siger han.

Selv om Riskærs afvisning ærgrer Kristendemokraterne i Københavns Storkreds, så mødte den kontroversielle opstilling modstand fra blandt andre Stig Grenov (KD), der er landsformand for Kristendemokraterne, ligesom der har været flere mishagsytringer i det lille parti om Riskærs mulige kandidatur.

Klaus Riskær Pedersen har ingen intention om at starte sit eget parti,ligesom han heller ikke har tænkt sig aktivt at opsøge flere partier i jagten på en plads i Folketinget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.