Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigsrevisionen kritiserer Skat for dårlig pengeinddrivelse

Statskassen havde i 2011 hele 77,5 milliarder skattekroner til gode - også selv om Skat har styrket indsatsen, fået flere ressourcer og har fået styrket lovgrundlaget for at kunne inddrive sit tilgodehavende hos borgere og virksomheder.

Det medfører kritik fra Rigsrevisionen, som i et notat til Statsrevisorerne betegner situationen som »ikke tilfredsstillende«.

For to år siden lød der også hård kritik fra Statsrevisorerne, fordi restancerne i 2009 udgjorde 66,9 milliarder kroner. Siden er Skats tilgodehavende røget i vejret med yderligere 6,7 milliarder kroner på trods af ovennævnte tiltag.

Det er blandt andet IT-systemet »Et Fælles Inddrivelsessystem« (EFI), som får skylden for, at det store beløb fortsat mangler i statens kasser. EFI har allerede været forsinket i fire og et halvt år - hvilket har fået restancerne til at vokse med 34 procent i årene 2006 til 2009 - og det ventes at blive yderligere forsinket med mindst halvandet år.

Tidligere stod de kommunale og statslige myndigheder for at inddrive skatterestancerne, men i november 2005 overtog Skat selv opgaven.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.