Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigsrevisionen gransker igen Fiskeristyrelsen

Rigsrevisionen ser på Fiskeristyrelsens forvaltning af EU-tilskud og samarbejde med Danmarks Fiskeriforening.

Der fanges en torsk ved Helsingør. Rigsrevisionen gennemgår Fiskeristyrelsen i Udenrigsministeriet for tilskud fra EU og samarbejdet med Danmarks Fiskeriforening, skriver Fødevarewatch. Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Ritzau Scanpix
Der fanges en torsk ved Helsingør. Rigsrevisionen gennemgår Fiskeristyrelsen i Udenrigsministeriet for tilskud fra EU og samarbejdet med Danmarks Fiskeriforening, skriver Fødevarewatch. Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Ritzau Scanpix

Rigsrevisionen sætter igen kikkerten på fiskeriet. Der er stillet over 600 spørgsmål til Fiskeristyrelsen, der hører under Udenrigsministeriet.

Undersøgelsen indgår i en redegørelse, som Rigsrevisionen regner med at aflevere til efteråret.

Det skriver hjemmesiden Fødevarewatch, der bringer nyheder om fødevarer og levnedsmiddelindustrien.

Rigsrevisionen gransker nu, hvordan Fiskeristyrelsen forvalter tilskud fra EU samt styrelsens samarbejde med Danmarks Fiskeriforening.

Flere kilder siger til Fødevarewatch, at undersøgelsen har stået på det meste af året, og at den massive byge af spørgsmål mere eller mindre har lagt den daglige drift i Fiskeristyrelsen ned.

Hverken Fiskeristyrelsen eller Rigsrevisionen vil kommentere undersøgelsen.

Torsdag orienterede fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) fiskeriordførerne om, at Rigsrevisionen gransker styrelsens administration af tilskud fra EU.

I august 2017 kritiserede Rigsrevisionens beretning kraftigt, hvordan Miljø- og Fødevareministeriet forvaltede fiskekvoter og fiskefartøjer.

Forinden havde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fjernet fiskeri fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). Området blev i stedet flyttet til Udenrigsministeriet under Karen Ellemann (V).

Samtidig opstod Fiskeristyrelsen som en selvstændig styrelse. Fiskeridirektør Anders Munk Jensen gik af som leder af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen sammen med fiskerikontrolchef Mik Jensen.

Nu er Karen Ellemann blevet Venstres gruppeformand, og Eva Kjer Hansen har overtaget ministerposten for fiskeri, ligestilling og nordiske anliggender.

Danmarks Fiskeriforening ærgrer sig over, at Rigsrevisionen igen retter søgelyset mod fiskeriet.

- Rigsrevisionen har brugt en masse krudt på denne undersøgelse, og de trækker rigtigt store ressourcer på Fiskeristyrelsen, siger Kenn Skau Fischer, som er underdirektør i Danmarks Fiskeriforening.

- Vi er lidt betænkelige ved, at Rigsrevisionen bruger så mange ressourcer på det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.