Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigsrevisionen: Politiet har ikke håndteret våben rigtigt

Rigspolitiet og politikredsene har ikke håndteret våben og ammunition tilstrækkeligt forsvarligt, lyder det.

Rigspolitiet har ikke sikret en tilstrækkelig forsvarlig håndtering af våben og ammunition, konstaterer Rigsrevisionen. Arkivfoto. Free/Colourbox
Rigspolitiet har ikke sikret en tilstrækkelig forsvarlig håndtering af våben og ammunition, konstaterer Rigsrevisionen. Arkivfoto. Free/Colourbox

Politiet løfter ikke sit ansvar med at håndtere våben og ammunition godt nok. Det konstaterer Rigsrevisionen.

Statsrevisorerne mødes tirsdag eftermiddag for at drøfte sagen. Før selve beretningen bliver offentliggjort, har Statsrevisorerne udsendt en pressemeddelelse, hvor i det fastslås:

- Det vurderes, at Rigspolitiet ikke har sikret en tilstrækkelig forsvarlig håndtering af våben og ammunition.

- Rigspolitiet har ansvaret for at fastlægge rammer og regler for politikredsenes opbevaring af våben og ammunition.

- Politikredsene har ansvaret for, at kredsene på ethvert tidspunkt er i stand til at oplyse, hvor et konkret våben er.

Men hverken Rigspolitiet eller politikredsene har løftet dette ansvar godt nok, lyder det forud for Statsrevisorernes møde.

Det er ikke første gang, Folketingets vagthund ser myndighedernes omgang med våben efter i sømmene.

I december 2015 rettede Statsrevisorerne en kritik mod Forsvaret, som ikke havde en "betryggende håndtering af tab og fund af våben og ammunition".

Forsvaret løb en sikkerhedsmæssig risiko lød det dengang. Der var blandt andet ikke styr på at få meldt alle tabte våben til politiet. Og it-systemerne kunne ikke give et overblik over tab og fund af våben.

Undersøgelsen fra Rigsrevisionen viste, at Forsvaret mister flere våben og ammunition end det, der fremgår af Forsvarets årlige opgørelser.

Statsrevisorerne overvåger, at skatteborgernes penge bruges, som Folketinget har besluttet, og at forvaltningen er så effektiv som muligt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.