Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Revolutionær fraktion forlader Enhedslisten

Den trotskistiske fraktion Internationale Socialister har på deres landsmøde besluttet sig for at melde sig ud af Enhedslisten. Bevægelsen vil i stedet fokusere på mobilisere til aktiv modstand mod nedskæringer og racisme.

Den trotskistiske fraktion, Internationale Socialister, og dets cirka 100 medlemmer har søndag valgt at melde sig ud af Enhedslisten.
Den trotskistiske fraktion, Internationale Socialister, og dets cirka 100 medlemmer har søndag valgt at melde sig ud af Enhedslisten.

Det bliver uden Internationale Socialister i medlemsrækkerne, når Enhedslisten senere på året skal føre valgkamp ved Folketingsvalget.

Partiet oplyser søndag aften, at man på weekendens landsmøde har valgt at træde ud af Enhedslisten.

Det anslås, at Enhedslisten dermed vil miste i omegnen af 100 medlemmer, der hidtil har været medlemmer af begge partier.

»Grunden til, at vi har meldt os ud, er, at vi ikke tror på Enhedslistens perspektiv. Vi anerkender Enhedslisten som symbol på modstand mod krisepolitikken, nedskæringer, racisme. Men vi tror ikke på, at krisepolitikken og racismen alene kan slås tilbage af venstrefløjens politikere, hvor dygtige de end måtte være,« oplyser partiet i sin pressemeddelelse.

Partiet betegner sig selv som et revolutionært trotskistisk parti, og de seneste år har der været store spændinger mellem medlemmer af Internationale Socialister og Enhedslisten. Så store har spændingerne været, at et af forslagene til Enhedslisten årsmøde i 2014 var, at det skulle forbydes at være medlem af begge partier. Forslaget blev dog ikke vedtaget.

Internationale Socialister forsikrer dog om, at man ikke smækker med døren.

»Vi smækker ikke med døren. Vi ønsker også fremover at arbejde sammen med alle gode kræfter i og uden for Enhedslisten – eksempelvis i kampen om overenskomsten for offentligt ansatte eller i protesterne mod racisme og islam-hetz,« skriver partiet, hvor de samtidig takker Enhedslisten for »gode » og »(oftest) kammeratlige« diskussioner.

Internationale Socialister vil nu i stedet fokusere på at opbygge en politisk organisation, der har fokus på at mobilisere til aktiv modstand.

»Hvis krisepolitikken og nedskæringerne skal slås tilbage, kræver det, at arbejdere, studerende osv bliver mobiliseret til aktiv modstand – som vi eksempelvis ser det med de mange strejker i Grækenland og protesterne mod vandafgifter i Irland,« skriver partiet, der dog fortsat vil opfordre sine medlemmer til at stemme på Enhedslisten ved fremtidige valg.

Internationale Socialister har været en del af Enhedslisten i ni år. Enhedslisten har søndag aften ingen kommentarer til udmeldelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.