Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Revisor beklager rygte om Kinnock

Statsministerens tidligere revisor Frode Holm erkender, at han nævnte rygtet om Stephen Kinnocks homoseksualitet.

Rygtet har spillet en markant rolle under afhøringerne i Skattesagskommissionen og kan blive afgørende for sagens udfald, fordi det måske kan relateres til læk og magtmisbrug. Rygtet vandrede fra Skat København til Skatteministeriet og daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og endte hos dagbladet BT.

Thorning dementerede rygtet i august, og dengang sagde Frode Holm, at der var tale om »en misforståelse.« Men efter at have talt forløbet igennem med Skat København erkender han at være ophavsmand. Ifølge Frode Holm var han hos Skat København den 26. august 2010 og fortalte, at Thorning ikke personligt ville møde frem til et møde om Kinnock-sagen.

Hårdt presset sagde han, at Thorning ikke ville redegøre for parrets samliv, fordi Kinnock var »bifil eller homoseksuel.«

»Jeg erkender, at de ord om bifil og homoseksualitet kom ud af munden på mig, men jeg fik ikke sagt - som jeg burde - at jeg i øvrigt aldrig havde vendt det med parret selv. Det var alene et argument for, hvorfor de ikke ville møde frem og havde intet med selve skattesagen at gøre. Det var en fejl, som jeg i dag er ret beklemt over,« siger Frode Holm.

Han har »ingen kommentarer« til, om han mente, at Kinnock faktisk var bi- eller homoseksuel.

Forskningschef Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, kalder de nye oplysninger »pikante og interessante,« men understreger, at det er mere væsentligt, hvordan rygtet er blevet anvendt: »Forløbet viser en tæt trafik af oplysninger mellem BT og skattemyndighederne; næsten vidensdeling på højt plan. Og ifølge Skat København forsøgte departementschefen at få rygtet ind i skatteafgørelsen. Det er klart magtmisbrug, hvis det var irrelevant.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.