Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Retsforbundet vil tilbage i Folketinget

Det har fået et ansigtsløft, og nu satser Retsforbundet på at komme tilbage i Folketinget ved næste folketingsvalg.

Retsforbundet vil gøre politisk come back på Christiansborg.

Partiet har gennemgået en politisk make-over og vil frem mod næste valg arbejde målrettet på at komme i Folketinget.

Ifølge partiets politiske ordfører, Poul Gerhard Kristiansen, er der behov for en ny økonomisk politik.

- Vi står midt i en finanskrise, som er ret hårdhudet, og det er nødvendigt med en anden økonomisk politik og en anden skattepolitik, hvis vi ikke skal ende i den næste finanskrise, siger han.

Partiet vil blandt andet gå til valg på at sænke skatten på arbejde ved til gengæld at øge husejeres beskatning, så man ikke har arbejdsfri indkomster.

- Der er i høj grad behov for en ændret skattepolitik og den eneste måde, hvor man kan flytte skatten væk fra arbejdet, er ved at gennemføre en beskatning af jorden og ressourcerne, og det er det, vi foreslår, siger Poul Gerhard Kristiansen.

Retsforbundet har ud over skattepolitikken tre mærkesager: EU - Retsforbundet mener, at Danmark skal ud af EU. Miljø - partiet vil føre en politik, der beskytter naturen og dyrene, og som sikrer, at al produktion foregår på en bæredygtig måde. Endelig vil partiet kæmpe for en mere »human« flygtninge- og udlændingepolitik. Blandt andet vil Retsforbundet afskaffe 24års-reglen.

Retsforbundet har i forbindelse af make-overen også fået ny partifarve. Tidligere havde partiet et orange logo. I dag er det lilla, hvilket illustrerer partiets position i det politiske spektrum.

- Det er simpelthen for at illustrere, at vi ikke tilhører blokkene, for lilla er jo en blanding mellem rød og blå, siger Poul Gerhard Kristiansen.

Partiet, der i øjeblikket har cirka 250 medlemmer, går nu i gang med at indsamle de omkring 20.000 underskrifter, der er nødvendige for, at partiet kan stille op til Folketinget.

Poul Gerhard Kristiansen er overbevist om, at målet om at komme i Folketinget er realistisk.

- Ja, ellers ville vi slet ikke begynde det her, hvis vi ikke troede på det. Vi oplever større medvind og mere opmærksomhed, og det er også det, der gør, at vi tør tage springet, siger han.

Retsforbundet blev stiftet i 1919. Partiet har siddet i Folketinget i flere perioder mellem 1924 og 1981.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.