Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rekordfå danskere betaler topskat

Færre skal betale topskat, mener regeringen. Men faktisk betaler færre end nogensinde den høje skattesats.

Færre skal betale topskat, mener regeringen. Men faktisk betaler færre end nogensinde den høje skattesats.
Færre skal betale topskat, mener regeringen. Men faktisk betaler færre end nogensinde den høje skattesats.

Antallet af personer, der betaler topskat, er på det laveste niveau nogensinde. Og det vil fortsætte med at falde de kommende år. Så 435.000 personer vil betale topskat i 2022.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Den kommer, efter at regeringen har slået fast, at den ønsker at mindske antallet af topskattebetalere.

»Topskatten vil efterhånden være en skat, som kun de 10 procent rigeste betaler,« siger Lars Andersen, direktør i AE.

Topskatten er på 15 procent. Den betales i dag af personlig indkomst over 521.304 kroner før AM-bidrag. Frem mod 2022 vil grænsen blive hævet yderligere.

Grænsen for, hvornår der skal betales topskat, er blevet hævet løbende siden 2012. Her fik den daværende SRSF-regering vedtaget en skattereform med opbakning fra Venstre og Konservative.

Da antallet af topskatteydere var på sit højeste, i 2008, betalte cirka en million personer topskat. Dengang var topskattegrænsen væsentligt lavere.

Og der var eksempler på både sygeplejersker og metalarbejdere, der betalte topskat.

Men sådan er det ikke mere. Og det vil slet ikke være det, når 2012-skattereformen er fuldt gennemført i 2022, fastslår Lars Andersen.

»Der vil være atypiske metalarbejdere, for eksempel på boreplatforme, der har meget høj indkomst. Men den typiske metalarbejder vil ikke komme til at betale topskat,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.