Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regionsformand ivrig efter at skrotte produktivitetskrav

Behandling på sygehuset bliver både hurtig og god, hvis produktivitetskravet afskaffes, siger regionsformand.

Bent Hansen, formand for Danske Regioner
Bent Hansen, formand for Danske Regioner

Det glæder formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), at der efter en ny melding fra hans partiformand, Mette Frederiksen, nu tegner sig et politisk flertal for at afskaffe det årlige produktivitetskrav allerede til næste år.

»Det vil give et større fokus på kvalitet og dermed også et større pres på regionerne og sygehusene til at dokumentere, at de giver en bedre kvalitet, fordi det er det, som betyder noget for borgerne. Det er det, de spørger efter,« siger han.

Med Socialdemokratiets tilslutning ser der ud til at være flertal uden om regeringen. Resten af rød blok samt Dansk Folkeparti har tidligere meldt deres ønske om at skrotte kravet.

Kravet går ud på, at landets sygehuse skal blive to procent mere effektive hvert år til den samme pris.

Bent Hansen mener ikke, at en afskaffelse af produktivitetskravet vil gå ud over den høje aktivitet, da det er et mål i sig selv.

»Vi skal stadig have en høj aktivitet, fordi det er jo en kvalitet. Men vi skal have den rigtige aktivitet, og det skal ikke bindes sammen med penge på den rigide måde, vi har i dag,« siger han.

Socialdemokratiet har tidligere ønsket at vente med at afskaffe kravet, indtil man havde et nyt styringsredskab klar. Det har man endnu ikke. Men det er ifølge Bent Hansen heller ikke nødvendigt.

»Vi har så mange måder, vi måler kvalitet på i forvejen. Vi har de fælles nationale mål, der er aftalt med regeringen, og som Folketinget bakker op om. Det er kvalitetsmål. Der er kræftpakker, hjertepakker, der er så mange pakker. Nu skal vi løfte kvaliteten op,« siger han.

Regionerne skal have vedtaget budgetter for næste år inden 1. oktober. Men ifølge Bent Hansen kan sygehusene godt nå at lave tilføjelser, hvis politikerne først når til enighed senere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.