Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regionsformand: Dybt skadeligt for Venstre

Formanden for Venstre i Region Syddanmark mener, at lokalforeningen i Fredericia har begået adskillige fejl i sagen om eksklusion af fire byrådsmedlemmer.

Det er dybt skadeligt for Venstre.

Det siger formanden for Venstre i Region Syddanmark, Niels Poulsen, om sagen fra Fredericia, hvor borgmester Thomas Banke (V) nu er tilbage på borgmesterposten, efter at vælgerforeningen har ekskluderet fire Venstre-byrådsmedlemmer.

- Det vælter jo ind med kommentarer fra medlemmer, der siger: Hvad er der her for noget? Det trækker jo paraleller til noget, der skete for nogle år tilbage (Brixtofte-sagen, red.), siger Niels Poulsen, der kalder borgmester Thomas Bankes ageren i sagen »helt uacceptabelt«.

Niels Poulsen foreslog onsdag en kompromisløsning, der fratog Thomas Banke posten som borgmester mod at få en position som menigt medlem af gruppen.

- Men jeg har endnu ikke hørt noget fra bestyrelsen i Venstre Fredericia, siger Niels Poulsen, der mener, at borgmester Banke får et meget snævert manøvrerum, hvis han skal agere i byrådet med et flertal imod sig.

Niels Poulsen stiller også spørgsmålstegn ved eksklusionen af de fire Venstre-byrådsmedlemmer.

- For det første kræver vedtægterne, at der skal indkaldes til et møde med syv dages varsel. Det er ikke sket. For det andet var det kun to af byrådsmedlemmerne, der mødte op ved mødet onsdag, hvor eksklusionen fandt sted. Alligevel ekskluderede man fire medlemmer. Der er nogle regler, der, set med mine øjne, er overtrådt. Hvis de fire ekskluderede medlemmer er enige, må det kunne indbringes for landsorganisationen, siger Niels Poulsen.

Han mener også, at formanden for Venstre i Fredericia, Jacob Ladingkær, burde være inhabil i beslutningen om eksklusion af de fire Venstre-byrådsmedlemmer.

- Han er jo gift med det ene tilbageværende byrådsmedlem (Pernelle Jensen, red.). Mig bekendt er man inhabil, hvis nære familiemedlemmers personlige og/eller økonomiske forhold er indblandet, siger Niels Poulsen.

Det er nu op til de cirka 200 medlemmer af Venstre Fredericia at tage stilling til eksklusionen af de fire byrådsmedlemmer på en snarlig generalforsamling i februar.

Her kan de fire ekskluderede byrådsmedlemmer ifølge Niels Poulsen bede om at få medlemmerne til at forholde sig til, om eksklusionen bør stå ved magt. Der skal ifølge Niels Poulsen være to tredjedeles flertal blandt medlemmerne for at opretholde eksklusionen. Og hvis det flertal findes, vil beslutningen dernæst kunne »ankes« til regionsbestyrelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.