Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regioner får en milliard ekstra kroner til sundhed

Ny økonomiaftale mellem regionerne og staten fokuserer på sundhed, psykiatri og fjerner omstridt krav.

Kristian Jensen og Ellen Trane Nørby hilser på regionsrådsformand Stephanie Lose før Regeringen og Danske Regioner mødes til forhandlinger om regionernes økonomi i Finansministeriet, mandag den 4. juni 2018.
Kristian Jensen og Ellen Trane Nørby hilser på regionsrådsformand Stephanie Lose før Regeringen og Danske Regioner mødes til forhandlinger om regionernes økonomi i Finansministeriet, mandag den 4. juni 2018.

Staten og regionerne har natten til tirsdag indgået en ny økonomisk aftale. Aftalen skal sende en millard kroner ekstra til sundhedssektoren og løfte psykiatrien.

Det oplyser finansminister Kristian Jensen (V) ved et kort pressemøde i Finansministeriet tirsdag morgen.

»Det vigtigste for mig i denne her aftale er, at vi bliver ved med at investere i sundhed og velfærd. Og at det er en aftale, der kigger fremad.«

»Vi sikrer en milliard kroner ekstra til bedre kvalitet og bedre behandling,« siger ministeren.

200 millioner af den ekstra milliard er øremærket til psykiatrien.

Sundhedssektoren er presset af, at medicinpriserne stiger og der kommer flere ældre. Derfor er der behov for flere penge.

»Jeg er meget tilfreds med, at regeringen har lyttet til vores argumenter og anerkendt behovet for et substantielt løft til det sundhedsvæsen, som vi alle nyder godt af,« siger Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Samtidig fjernes det omstridte produktivitetskrav, der har pålagt sundhedssektoren at finde besparelser for to procent hvert år. Det har længe været et ønske fra regionerne at komme af med kravet.

»Jeg er meget glad for, at vi nu definitivt kan vinke farvel til produktivitetskravet, og at vi i stedet går aktivt ind i arbejdet med at omstille sundhedsvæsenet med fokus på nærhed og sammenhæng,« skriver Stephanie Lose.

Finansminister Kristian Jensen er også glad for, at produktivitetskravet er fortid.

»Vi har kunnet se, at kravet ikke altid har været til gavn for patienterne. Så nu laver vi en ny måde, så vi får en styring, der er til gavn for patienterne,« siger han.

Aktivitetspuljen på 1,4 milliarder kroner bliver fjernet. Det var en pulje, hvor sundhedssektoren kunne få en slags bonus, hvis den overgik aftalte mål for effektivitet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.