Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regioner er glade for retningslinjer for patienters medicin

Nye prioriteringer ser på mere sundhed for pengene, åbenhed og hurtig ibrugtagning af ny, effektiv medicin.

Bent Hansen, arkivfoto.
Bent Hansen, arkivfoto.

København: Selv om Danske Regioner får trukket nogle retningslinjer for prioritering af medicin ned over hovedet af politikerne på Christiansborg, er der lutter glæde at spore hos formand Bent Hansen (S).

Samtlige partier har indgået en aftale om syv overordnede principper, der blandt andet handler om, hvorvidt sundhedsvæsenet skal fravælge ny medicin, hvis den er for dyr, eller om patienter altid har krav på den bedste medicin.

- Det er en rigtig positiv aftale, og det er udtryk for flot politisk håndværk fra ministeren og ordførerne. Det er et rigtig godt grundlag for det arbejde, vi er i gang med i forhold til Medicinrådet, siger Bent Hansen.

Fremadrettet skal principperne nu indarbejdes i et medicinråd, der skal vurdere effekten af ny medicin og se på sammenhængen med prisen.

Dermed bliver det ifølge aftalen fagligheden på området, der skal se på, hvilken medicin der skal tilbydes patienterne.

- Det her er med til at batte noget. Sammen med den prisaftale, vi indgik for et par dage siden, har vi større mulighed for at være skarpe, når vi bruger vores medicinpenge, som skal bruges, så vi får mest for pengene. Det er trecifrede beløb, siger Bent Hansen.

På den ene side skal ny, dyr sygehusmedicin ikke tages i brug for enhver pris ifølge sundhedsministeren, men omvendt skal patienterne samtidig sikres hurtig adgang til ny og effektiv medicin.

Det er dog ikke nødvendigvis modsætninger, lyder det samstemmende fra Bent Hansen og sundhedsminister Sophie Løhde (V)

Samlet set vinder fagligheden over pengepungen, vurderes det.

- Punkterne svarer godt til vores udspil. Nu vil vi så se, om der skal rettes noget til. Der er meget god overensstemmelse mellem disse principper, og det vi arbejder med. De bliver indarbejdet nu, men ikke ord for ord, siger Bent Hansen.

Det fortsatte arbejde med Medicinrådet bliver præsenteret på Danske Regioners generalforsamling på torsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.