Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region Midtjylland finder den store sparekniv frem i utide

Få måneder efter politikerne blev enige om årets budget, er der udsigt til et så stort hul i Region Midtjyllands økonomi, at der skal findes besparelser her og nu.

Bent Hansen.
Bent Hansen.

Selv om det kun er fire måneder siden, politikerne i Region Midtjylland godkendte budgettet for 2015, viser det sig nu, at enderne ikke hænger sammen økonomisk. For at lukke hullet skal politikerne derfor finde store besparelser allerede på dette års budget.

»Forligspartierne har drøftet situationen og kan konstatere, at stigende udgifter til medicin, nye behandlinger og regionens investeringsplan presser budgetterne voldsomt. Der er realvækst, og der er ekstra penge fra Folketinget, men ikke nok til at dække udgifterne,« siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

I 2015 bliver der tale om at løse underskuddet med engangsbesparelser på i alt 205 millioner kroner. De kan forelægges regionsrådet hurtigt og sikre, at der sker besparelser allerede i indeværende år. Det er for tidligt at sige, hvor pengene helt præcis skal findes.

De økonomiske trængsler stopper ikke her. I årene fremover lægges der op til at spare endnu mere, så der i 2019 er skåret i alt 660 millioner kroner af Region Midtjyllands budget.

»Økonomien skal hænge sammen. Det er regionsrådets ansvar, og det ansvar tager vi på os. Nu trækker vi i arbejdstøjet, og det beholder vi på sommeren over. Vi haster ikke besparelserne igennem, men vil have tid til blandt andet at drøfte dem med vores ansatte,« siger Bent Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.