Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region Hovedstaden giver rødt flertal

Der er mandater nok til de røde partier i Region Hovedstaden til at genvælge Sophie Hæstorp Andersen (S).

København. Resultatet i Region Hovedstaden bliver en sejr til Socialdemokratiet, der går frem med omkring et halvt procentpoint.

Partiet bevarer 13 mandater og mangler dermed otte for at danne flertal i regionsrådet.

De otte kan findes i de partier, som Socialdemokratierne danner valgforbund med. De Radikale beholder deres tre mandater, mens SF går en frem og ligeledes kan stille tre mandater.

Det sidste parti i valgforbundet er Alternativet, der gør debut med to mandater. Det giver de 21 mandater, der danner et flertal.

Venstre går tilbage og taber to mandater. Dansk Folkeparti bliver også en person færre i regionsrådet, mens Liberal Alliance får et ekstra mandat.

Valget udgjorde anden runde i opgøret mellem Venstres Martin Geertsen og Socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen.

Ved sidste valg konstituerede Socialdemokraterne sig med SF, De Konservative, De Radikale og SF.

De Konservative har fået fem mandater igen, mens Enhedslisten har tabt et mandat.

Stemmesedlen indeholdt også muligheden for at stemme på Robert Nielsen, der er bedre kendt som "Dovne Robert".

Den mulighed har 868 benyttet sig af.

Regionsrådet siger med valget farvel til blandt andet Mette Abildgaard (K) og De Radikales tidligere spidskandidat Charlotte Fischer (R).

Regionernes primære opgave er at drive landets hospitaler. Derfor har ventetider, akuttelefonen 1813 og den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen domineret valgkampen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.