Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region betaler millioner for juridiske råd i Bios-krise

En sag om ambulancekørslen i Region Syddanmark koster millioner af skattekroner, viser aktindsigt.

Odense. Knap syv millioner skattekroner.

Så mange penge har Region Syddanmark foreløbig brugt på at købe juridisk bistand fra Kammeradvokaten i forbindelse med den syddanske ambulancesag.

Det viser en opgørelse, som Fyens Stiftstidende og DR Fyn har fået aktindsigt i.

Her fremgår det af fakturaer fra Kammeradvokaten, Advokatfirmaet Poul Schmith, at juridiske råd har været dyre for regionen.

For det er især rådgivning om, hvordan regionen skal forholde sig juridisk til den kriseramte ambulanceoperatør Bios, der fylder på udgiftskontoen.

Det gælder ifølge DR Fyn hjælp i forbindelse med Bios' opstart og en klagesag, som Falck anlagde, da operatøren tabte udbuddet.

Stephanie Lose (V), formand i Region Syddanmark, erkender, at de knap syv millioner kroner er mange penge, men hun understreger, at udgifterne er nødvendige.

- I udbudssituationer kan disse behov opstå, og vi kan konstatere, at det ville blive langt dyrere for os, hvis ikke vi fik advokater og rådgivning, siger hun til DR Fyn.

Bios overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark fra Falck 1. september 2015. Siden har det hollandske selskab haft store problemer med at levere de ambulancer og reddere, som regionen har bestilt.

Ifølge Fyens Stiftstidende har der ugentligt været problemer med at levere de ambulancer, som firmaet har forpligtet sig til.

Ifølge Karsten Naundrup-Olesen, udbudsretsekspert og professor på Københavns Universitet, giver det god mening, at regionen har søgt hjælp.

- Ambulancedriften er en betydelig opgave, som der her er problemer med. Det er vigtigt at løse - både for regionen, men så sandelig også for regionens borgere, siger han til DR Fyn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.