Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringspartner tøver med fuld støtte til sladretjeneste

Det vækker ikke udelt begejstring hos Radikale, at skatteministeren vil genindføre anonym sladretjeneste i Skat. Skatteordfører Nadeem Farooq vil gerne vende bekymringer med Benny Engelbrecht.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Hos regeringspartneren Radikale sporer man ikke fuld opbakning til, at skatteminister Benny Engelbrecht (S) har valgt at genindføre Skats anonyme digitale sladretjeneste. Daværende skatteminister, Morten Østergaard (R), sløjfede i sin tid ordningen, og skatteordfører Nadeem Farooq (R) er stadig betænkelig.

»Dengang den radikale skatteminister for under et år siden valgte at afskaffe den her tjeneste, var det ud fra bekymringen om borgernes retssikkerhed og forholdet mellem stat og borgere. Det er selvfølgelig noget, vi stadig er opmærksomme på, og derfor vil jeg også tage en snak med skatteministeren om, hvordan retssikkerheden kan blive tænkt ind i det her,« siger skatteordføreren.

I det forgangne år har det stadig været muligt for danskerne at anmelde hinanden for eksempelvis sort arbejde til Skat - men kun via telefon, brev, mail eller ved personlig fremmøde. Skatteministeren pointerer, at det ikke er et ønske om at få flere anmeldelser, der ligger bag genindførslen af den digitale tjeneste, men derimod et spørgsmål om modernisering.

Nadeem Farooq understreger, at han også kan se positive ting i en anonym digital tjeneste.

»Det er en fordel med en effektiv skattekontrol og klarhed for borgerne, men nu handler alt jo ikke om at få penge i statskassen. Det handler om en balance i forhold til borgernes tillid til systemet og hinanden,« siger Nadeem Farooq.

Han vil nu bede om et møde med ministeren og pointerer, at tjenesten ikke skal være med til at fremelske en stikkerkultur:

»Jeg synes, det er godt, hvis folk ikke vil acceptere sort arbejde og gøre myndighederne opmærksomme på det. Men hvis folk ser det som en tilskyndelse til, at man skal angive hinanden, så kan vi få et samfund, hvor alle er på vagt over for hinanden, og det ville jeg være bekymret for.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.