Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringens lovede terrorstrategi lader vente på sig

Det trækker ud med det ekspertudvalg, som regeringen for snart fire år siden lovede at nedsætte for at forberede en ny strategi for bekæmpelsen af terror.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).
Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

Det møder kritik fra begge sider i folketingssalen og fra flere interesseorganisationer, at regeringen endnu ikke har indfriet sit længe lovede løfte om at nedsætte et ekspertudvalg, der skal granske den danske terrorlovgivning, skriver Jyllands-Posten.

I lyset af de nylige terrorangreb i Paris er terrortruslen endnu engang blevet en højaktuel debat i Danmark, men det ekspertudvalg, der skal forberede en ny strategi for indsatsen mod terrorisme, er endnu ikke blevet nedsat.

Strategien blev ellers lovet i regeringsgrundlaget i 2011, og den nye radikale formand, Morten Østergaard (R), gentog i sommer, at udvalget ville blive nedsat i efteråret 2014.

Men der er endnu intet terrorudvalg, og det møder kritik fra en lang række aktører - blandt andre direktør i tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, der i Jyllands-Posten hæfter sig ved, at det ikke burde være særligt svært at lave et kommissorium og finde de folk, der skulle sidde i udvalget.

På Christiansborg frygter Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), at populismen vil sejre i valgåret, mens SFs retsordfører kalder det noget sløseri:

»Det betyder jo desværre, at vi nu står med alle mulige mere eller mindre hovsa-forslag til stramninger efter angrebet i Frankrig,« siger hun til Jyllands-Posten.

Justitsminister Mette Frederiksen oplyser til avisen, at regeringen »er i gang med at forberede« udvalget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.