Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil udfordre konventioner om tålt ophold

Reglerne for udlændinge på tålt ophold strammes. Forholdene skal være utålelige, siger Inger Støjberg.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har sammen med blå blok og Socialdemokraterne strammet reglerne for personer på tålt ophold. Scanpix/© Uffe Weng
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har sammen med blå blok og Socialdemokraterne strammet reglerne for personer på tålt ophold. Scanpix/© Uffe Weng

København. Fængselsstraffen sættes op, og mens de internationale konventioner skal respekteres, så vil regeringen udforske og udfordre dem.

Det indgår blandt andet i aftaleteksten om stramninger for personer på tålt ophold.

Det er Venstre-regeringen, som onsdag er enedes med resten af blå blok og Socialdemokraterne om stramningerne.

- Vi opfylder det, vi har sagt i årevis. Når man er på tålt ophold, så skal det være utåleligt. Og det bliver det nu, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Udlændinge havner på tålt ophold, hvis de ikke kan udsendes til hjemlandet trods en udvisning. Det strider mod vores internationale forpligtelser at tvangsudsende folk, der risikerer forfølgelse i hjemlandet.

Strafferammen hæves for overtrædelse af opholds- og meldepligten for udlændinge på tålt ophold til et år og seks måneder. Før var straffen et år. For kriminelle udviste var straffen før fire måneder.

Der indføres også underretningspligt, så udlændingene skal underrette myndighederne, hvis de ikke opholder sig på indkvarteringsstedet i tidsrummet mellem klokken 23.00 og 06.00.

- Vi gør det klart for den enkelte, at man skal overholde myndighedernes påbud. Og hvis man ikke gør, kommer man i fængsel. Det mener jeg kun er ret og rimeligt, siger Støjberg.

Stramningerne vil sende flere i fængsel, hvilket koster penge. Merudgifterne forventes ifølge aftalen samlet set at udgøre cirka ni millioner kroner i 2017 stigende til cirka 41 millioner kroner årligt fra 2021.

Finansieringen til stramningerne findes blandt andet ved at spare penge på unge uledsagede flygtninge, som er fyldt 17 år.

- Kommer en 17-årig afghansk dreng herop, får han nogle meget favorable vilkår - og mere favorable vilkår end danske børn, der bor på opholdshjem.

- Det justerer vi en lille smule på, men det er fortsat sådan, at de er mandsopdækket med pædagoger og andet personale, siger hun.

Frem til 2021 vil der hvert år blive taget tre millioner kroner fra 17-årige uledsagede flygtninge. Finansieringen var hovedårsagen til, at SF forlod forhandlingerne tidligere onsdag. Socialdemokraternes retsordfører er med i aftalen trods skepsis:

- Finansieringen er ikke en idé, der er groet i vores have, siger Trine Bramsen.

- Men det er til at leve med, at man nærmer sig samme niveau som danske 17-årige børn, der bor på bosteder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.