Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil tjekke indvandreres demokratiske sindelag

Integrationsministeren har et 'indtryk' af, at nogle indvandrere har en skidt holdning til demokrati.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har sat gang i en undersøgelse af flygtninge og indvandreres holdning til demokrati og frihedsrettigheder. Arkivfoto Scanpix/Simon Læssøe
Integrationsminister Inger Støjberg (V) har sat gang i en undersøgelse af flygtninge og indvandreres holdning til demokrati og frihedsrettigheder. Arkivfoto Scanpix/Simon Læssøe

København. Integrationsminister Inger Støjberg (V) har iværksat en ny landsdækkende undersøgelse, der skal kaste lys over synet på demokrati og frihedsrettigheder blandt både nyankomne flygtninge og indvandrere i socialt belastede boligområder.

Det skriver netavisen Altinget.

Undersøgelsen skal ifølge ministeren bidrage til, at regeringen kan sætte ind over for ekstremistiske holdninger og dermed afværge, at antallet af radikaliserede unge vokser i Danmark.

- Det er helt tydeligt, at der i nogle miljøer foregår ting, som er direkte antidemokratiske. Derfor vil vi gerne have set nærmere på især de unge indvandreres syn på demokrati og frihedsrettigheder.

- Det er mit klare indtryk, at nogle af de unge indvandrere ikke har de samme holdninger til frihedsrettighederne som danskerne, og det er virkeligt bekymrende, siger Inger Støjberg til Altinget.

Bag undersøgelsen står Danmarks Statistik. Undersøgelsen vil omfatte synet på demokrati, anerkendelse af frihedsrettigheder og holdningen til grundlæggende rettigheder og pligter i samfundet.

De Radikales værdiordfører, Zenia Stampe, siger, at hun kan leve med undersøgelsen - bare den ikke bliver brugt til at dæmonisere bestemte befolkningsgrupper.

- Som udgangspunkt er vi temmelig skeptiske over for den slags målrettet sindelagskontrol af bestemte befolkningsgrupper, men det er jo heller ikke en hemmelighed, at det her er et område, som mange er meget optagede af. Derfor kan det være fint nok at få at vide, hvad der er op og ned, siger hun til Altinget og tilføjer:

- Jeg kan være bange for, at undersøgelsen bare skal bruges til at dunke folk i hovedet med, så hvis det viser sig, at der nogle steder er et demokratisk underskud, så er det afgørende, at vi bruger det konstruktivt, siger Zenia Stampe.

Resultatet af undersøgelsen ventes klar til august.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.