Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil styrke det borgernære sundhedsvæsen

Sophie Løhde indleder forhandlinger om sidste del af national handlingsplan for den ældre medicinske patient.

København: Det handler om fordelingen af 805 millioner kroner, når sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) tirsdag morgen indleder forhandlingerne om den sidste del af regeringens nationale handlingsplan for ældre medicinske patienter.

Ministeren mener, at der er for mange uhensigtsmæssige sygehusindlæggelser.

- Udviklingen i behandlingen i sundhedsvæsenet går mod færre sengepladser på sygehusene og mere ambulant behandling.

- Derfor giver det rigtig god mening at styrke det borgernære sundhedsvæsen ved eksempelvis at øge kompetencerne hos sundhedsmedarbejderne ude i kommunerne, som står i en travl dagligdag med flere plejekrævende ældre og mere komplekse opgaver.

- Også de kommunale akutfunktioner bør oprustes, så de ældre ikke skal ind på sygehusene, men kan blive behandlet i deres eget hjem, siger Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

Regeringen har på finansloven for 2016 sat cirka 1,2 milliarder kroner af til området. Første del af handlingsplanen blev forhandlet på plads med partierne bag finanslovaftalen i februar.

Der er tale om en akutpakke, der fordeler 415 millioner kroner på flere initiativer, som skal nedbringe overbelægningen på sygehusene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.