Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil straffe nettets ekstremister hårdere

Justitsminister Søren Pind vil blandt andet sætte digitale agenter ind på de sociale medier.

Justitsminister Søren Pind (V) er klar til at forhandle om tiltag, der skal gøre livet sværere for ekstremister på nettet. Arkiv. Scanpix/© Uffe Weng
Justitsminister Søren Pind (V) er klar til at forhandle om tiltag, der skal gøre livet sværere for ekstremister på nettet. Arkiv. Scanpix/© Uffe Weng

København. Personer, der spreder terrorpropaganda på nettet, skal lettere kunne dømmes, hjemmesider skal kunne blokeres, og så skal et såkaldt digitalt agentkorps på sociale medier svare igen på ekstreme budskaber.

Sådan lyder tre hovedpunkter i et oplæg fra justitsminister Søren Pind (V), der vil indkalde Folketingets partier til at forhandle om radikalisering, skriver Jyllands-Posten.

- Det er sindssygt vigtigt, at vi viser, at demokratiet faktisk har handlemuligheder, i en tid hvor islamismen udfordrer os, på samme måde som kommunismen og nazismen gjorde, siger han.

Konkret foreslår regeringen at straffe personer, der deler ekstremistisk materiale "groft uagtsomt". Altså også selv om det ikke kan bevises, at personen havde til hensigt, at det skulle bruges i terrorsammenhæng, sådan som straffeloven kræver i dag.

Storbritannien har sådan et forbud, som for eksempel har udløst en dom for at udsende links til videooptagelser af halshugninger.

Et andet forslag går på at få internetudbydere til at blokere hjemmesider med ekstremistisk indhold, sådan som det sker i dag, når Red Barnet og Rigspolitiet anmoder om at få lukket adgangen til sider med børneporno.

Desuden vil regeringen sætte "digitale påvirkningsagenter" til at svare igen på yderliggående budskaber på nettet.

- Det lyder som sød musik i mine ører. Alt, der kan gøre livet besværligt for ekstremister, vil vi gerne drøfte og kigge på, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.