Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil skærpe straffen for Syrien-krigere til livstid

Personer, der rejser fra Danmark til krigsdeltagelse i Syrien eller Irak, risikerer med et nyt forslag fra regeringen fængsel på livstid.

Regeringen strammer nu kursen over for personer, der på eget initiativ drager i krig i for eksempel Syrien eller Irak.

Folketinget førstebehandler torsdag to forslag fra regeringen, der går ud på, at personer, der tilslutter sig en »fjendtlig væbnet styrke« skal kunne komme i fængsel på op til livstid.

Samtidig skal hvervning eller opfordring til at tilslutte sig kunne udløse op til 16 års fængsel.

»Personer, der bor her i landet, skal være loyale over for Danmark. Vi skal ikke acceptere, at militante, ekstremistiske grupper har held til at rekruttere fremmedkrigere fra Danmark. Og når folk tilsidesætter deres loyalitet og vælger at gå i kamp under ekstremisternes flag, skal de være klar over, at de bliver holdt under skarpt opsyn, og at det får alvorlige konsekvenser, når de vender tilbage,« siger justitsminister Søren Pind (V) i en skriftlig kommentar.

Derudover - og som noget nyt - lægger forslaget fra regeringen op til, at det vil til hver en tid vil blive betragtet som landsforræderi at tilslutte sig en væbnet styrke i for eksempel Syrien eller Irak.

Et andet forslag fra regeringen går ud på at sikre myndighederne bedre muligheder for at skaffe information om terrormistænktes færden.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal blandt andet have adgang til oplysninger om flypassagerer via Skats toldregler, så tjenesten kan få information om terrormistænkte personers rejse til og fra Danmark.

Ifølge den seneste opgørelse fra PET har mindst 125 personer rejst fra Danmark til Syrien eller Irak for at deltage i krigshandlingerne. Indsatsen har kostet mindst 27 danskere livet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.