Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil skære i kontanthjælpen

I fremtiden skal de mest arbejdsmarkedsparate personer arbejde for at få kontanthjælp, og der vil også være mindre kontanthjælp til visse grupper, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Regeringens kommende kontanthjælpsreform skal cementere princippet »ret og pligt«, og det vil komme til udtryk ved, at en del kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for deres penge. Samtidig lægger regeringen op til, at visse kontanthjælpsmodtagere får mindre på kontoen fremover.

»I den kontanthjælpsreform, vi snart lægger frem, vil der være mindre ydelser til visse grupper i kontanthjælpssystemet, men modsat Dansk Arbejdsgiverforening og nogle af vores politiske modstandere, mener vi ikke, at man bare skal sætte kontanthjælpen ned for alle,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun pointerer, at den kommende reform skal cementere princippet om »ret og pligt« og understreger, at reformens primære fokus ikke ligger på at beskære ydelser, men på blandt andet de såkaldte »nyttejob«, der skal få kontanthjælpsmodtagere i gang.

»Vi vil have et kontanthjælpssystem, der grundlæggende bygger på idéen om, at det er godt at arbejde og have et arbejde. Derfor vil arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i fremtiden blive mødt af tillid til, at de selv ønsker at finde et arbejde, og hvis det så ikke lykkes det første halve år, vil man blive bedt om at arbejde for at få sin kontanthjælp,« siger hun.

Dansk Arbejdsgiverforening har udtrykt en vis skuffelse over regeringens planer med at lave »nyttejob« og har efterlyst en »ydelse-reform«, og det ser dermed ud til, at regeringen i hvert fald et lille stykke hen ad vejen vil imødekomme ønsket om lavere ydelser.

Hos regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, giver Mette Frederiksens udmelding derimod anledning til hovedrysten.

»Jeg er holdt op med at være overrasket over den her regerings politik. Det er dybt utilfredsstillende, at man nu vil skære i kontanthjælpen, og det faktisk også i strid med regeringsgrundlaget. Så ministeren lukker døren for Enhedslisten med det her,« siger Finn Sørensen (Ø).

Beskæftigelsesministeren har endnu ikke uddybet, hvilke grupper, der i givet fald bliver skåret i kontanthjælpen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.